Eten in het Rijk der Sprookjes

Algemeen
Een interactief feest voor kinderen.
Een interactief feest voor kinderen. (Foto: Aangeleverd)

DEN ILP – Onder de noemer Sprookjesdiner biedt Lauren Kloosterboer-Haenen magische etentjes voor alle kinderen. Ouders of grootouders mogen er bij zijn en meegenieten. Niet in de laatste plaats richt de 38-jarige Ilpse zich op kinderen met een rugzakje, voor wie niet bepaald een ruime keus bestaat als het om feesten en partijen gaat. “Maar eigenlijk is dit voor iedereen die in sprookjes gelooft.” 

Door Marcel van Stigt

Voor het eerste avondje proefdraaien plaatste Lauren een oproep op haar eigen Facebookpagina. Het leverde meteen vijfentwintig aanmeldingen op. De kinderen meldden zich op zaterdag 29 januari bij restaurant ‘t Hoedje van de Koningin in het centrum van Purmerend. Daar werden ze even hartelijk als officieel ontvangen door een heuse koning. Die leidde de kinderen via de wenteltrap naar boven, naar het Rijk der Sprookjes, waar twee prinsessen klaarstonden: een stoere en een verlegen prinses.  

Poffertjes en limonade werden geserveerd en de kinderen konden royaal opscheppen van een saladebar. Het werd geen eenrichtingsverkeer, waarbij de kinderen, prikkend in hun poffertjes, slechts toekeken naar een show die voor hun ogen werd opgevoerd. Ze werden er direct bij betrokken. Want neem nou die koning. Die was weliswaar koning, maar wilde liever goochelaar worden. Dus had hij grote behoefte aan serieuze assistentie om hem te helpen wat trucs onder de knie te krijgen. Hij werd, zoals dat gaat bij een koning, op zijn wenken bediend.

“Het was heel geslaagd”, glundert Lauren. “Na afloop kreeg ik heel leuke appjes van ouders. Zij hadden zelf ook een leuke avond. Ze zaten bij elkaar en gingen aan de slag met spreuken van de spreukenfee, want die was er ook.” 

Lauren Kloosterboer-Haenen is onderneemster en heeft ervaring met het organiseren van evenementen. Ook is ze producer geweest van diverse televisieprogramma’s, zoals ‘De Vliegende Hollander’, ‘Kids Top 20’ en ‘Top of the Pops’. Haar ervaringen en doorpakmentaliteit kwamen uitstekend van pas toen ze met man en twee jonge dochters in Parijs door Disney World liep. “Annelie zei tegen me dat kinderen hier konden ontbijten met een prinses. Ik kreeg meteen een idee. Ik ben gaan Googlen en vroeg me af waarom dit hier niet bestaat. Ik investeer graag in mooie projecten en heb meteen een oproep geplaatst om acteurs te werven. Het plaatje had ik al in mijn hoofd. Er kwamen veel reacties en na een strenge selectie heb ik zes acteurs gekozen om in te zetten, en nog een paar op de reservelijst.” 

Na het eerste succes gaat Lauren haar concept uitbouwen. Andere locaties wil ze uitproberen, waarbij ze bijvoorbeeld denkt aan scholen en ziekenhuizen. De bedoeling is kinderen in hun fantasie mee te nemen. Daarbij wil ze zich ook richten op kinderen met een rugzakje; ze heeft acteurs binnen haar team die ervaring met deze kinderen hebben. De kosten wil ze zo betaalbaar mogelijk houden. Iedereen moet hier immers van kunnen genieten. Om dit zelfs gratis te doen voor gezinnen die dit niet kunnen betalen maakt nodigt ze bedrijven uit als sponsor. Maar eerst weer naar ‘t Hoedje van de Koningin, zondag 26 februari.

Meer weten? Kijk op https://sprookjesdiner.nl/