Laadpalen in Landsmeer: hier vind je ze

Nieuws
Waar staan de laadpalen in Landsmeer?
Waar staan de laadpalen in Landsmeer? (Foto: Adobe Stock)

LANDSMEER - Steeds meer inwoners van Landsmeer stappen over op elektrische of hybride auto’s om bij te dragen aan een duurzamere toekomst. Om deze auto’s te kunnen opladen, zijn laadpalen onmisbaar. Maar waar kun je de laadpalen in Landsmeer vinden? In dit artikel geven we een overzicht.

Ruim 112 oplaadpunten in Landsmeer

In Landsmeer zijn momenteel 112 laadpalen te vinden. Maar waar staan de laadpalen in Landsmeer precies? Gelukkig kun je met behulp van de handige kaart van Oplaadpalen.nl eenvoudig opzoeken waar je jouw elektrische auto kunt opladen in Landsmeer. Hier staan een aantal laadpalen in Landsmeer:

 1. Zeilmaker 46, Landsmeer
 2. Meervalweg 67, Landsmeer
 3. Buitenhuislaan 41, Landsmeer
 4. Cassandrahof 16, Landsmeer
 5. Calkoenstraat 14, Landsmeer
 6. Loevestein 7, Landsmeer
 7. Kistenmakerseiland 7, Landsmeer
 8. Ooievaarslaan 1, Landsmeer
 9. Goudpluvier 36, Landsmeer
 10. Rembrandthof 10, Purmerland


Ook handig: je route plannen met de routeplanner van de ANWB voor elektrische auto’s.

Laadpalen Landsmeer

Het aantal Nederlanders dat voor elektrische auto’s kiest, groeit harder dan de plaatsing van nieuwe laadpalen, volgens een onderzoek van Independer. Gemeente Landsmeer heeft op dit moment ongeveer 11.700 inwoners, wat neerkomt op 9,6 laadpalen in Landsmeer per 1000 inwoners.

Nederland is een voorloper op het gebied van snellaadpunten voor elektrische auto’s, met meer dan 3200 snellaadpunten, volgens de ANWB. Hoewel Frankrijk en Duitsland nog verder vooroplopen, heeft België bijvoorbeeld maar 800 laadpalen. Nederland doet het dus relatief goed.

Laadpaal aanvragen Landsmeer

Als je een openbare laadpaal in Landsmeer bij jou in de buurt wilt laten plaatsen, dan kun je een openbaar oplaadpunt Landsmeer gratis aanvragen via de website van MRA-elektrisch. Hierbij moet je wel voldoen aan bepaalde voorwaarden:

 • Je woont in de gemeente Landsmeer of je werkt minimaal 18 uur per week in deze gemeente.
 • Je rijdt of gaat een elektrische auto rijden die volgens de technische specificaties van de fabrikant minimaal 45 km volledig elektrisch kan rijden.
 • Je bent voor het parkeren van je elektrische auto afhankelijk van een publieke parkeerplaats op straat.

Lees hier meer informatie over het gratis aanvragen en laten plaatsen van een openbare laadpaal in Landsmeer.