Op naar de top voor het KWF; Team The Landslake Walkers doet op 6 juni mee aan de Alpe D’HuZes

Nieuws
De Walkers uit Landsmeer.
De Walkers uit Landsmeer. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - Het team The Landslake Walkers doet op 6 juni mee aan de Alpe D’HuZes. De vier leden - Monique, Kim, Adelène en Matthijs - willen zo veel mogelijk geld ophalen voor het KWF en onderzoek naar kanker mogelijk maken. 

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeen brengen waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘opgeven is geen optie’ beklimmen zij per fiets, rennend of wandelend op één dag zoveel mogelijk de Alpe d’Huez. Alpe d’Huez ligt op de voormalige alpenweides van het dorp Huez (vandaar de naam) en ligt op zo’n 59 kilometer van het Franse Grenoble. 

De leden van het Landsmeerse team hebben allemaal hun eigen verhaal en motivatie. Maar ze wandelen samen als team naar boven. Adelène: “We beginnen samen ónder aan de berg en we eindigen samen bóven op de berg. Voor de gezelligheid, maar vooral om de steun vóór en mét elkaar. Steun zoals iedereen die ziek is en kanker heeft dat nodig heeft. Zij voeren een strijd die wij, met onze wandeling, niet kunnen evenaren maar waarmee wij ons wel enigszins een beeld kunnen vormen hoe zij strijden tegen de kanker die nog niet in alle vormen te genezen is. En dáárom lopen wij naar boven!” 

Om geld op te halen voor het KWF wordt aan alle deelnemers gevraagd sponsors te vinden en een mooi bedrag bij elkaar te krijgen voor onderzoek om zoveel mogelijk vormen van kanker te kunnen gaan genezen. Daarom stond team The Landslake Walkers op 27 april op de vrijmarkt in Landsmeer, herkenbaar aan de foto’s en QR-codes. Naast allerlei spullen die verkocht werden hebben vele bekenden van het team én onbekende Landsmeerders een donatie gedaan, wat bijzonder is gewaardeerd. Adelène: “Jammer van de regen die overtrok, maar zeker fijn dat de verkoop geslaagd genoemd kon worden en een mooie donatie voor het team opleverde.”

Doneren is nog steeds mogelijk. Steun het team met een donatie, zodat de vier leden hun steentje en steuntje bij kunnen dragen. Zie website www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/TheLandslakeWalkers.

Een poster ter promotie.