Expositie Mark Perotti en Angelique van den Born

Cultuur
Mark Perotti en Angelique van den Born.
Mark Perotti en Angelique van den Born. (Foto: Marion Zeilstra)

LANDSMEER - Mark Perotti (1959) en Angelique van den Born(1959) exposeren op zaterdag 11 en zondag 12 mei in de Kantoorboerderij (M.L. Kingstraat 2c). Bezoekers zijn welkom tussen 11.00 en 17.00 uur.

Angelique was jarenlang docente tekenen/handvaardigheid in het Lager beroeps Onderwijs en is nog steeds actief als freelance docente tekenen/schilderen. In het jaar 2000 gooide zij het roer om en ging zij zich als fulltime kunstenaar verder ontwikkelen.

Jarenlang was ‘sport’ een favoriet thema, maar er is veel dat haar boeit. De inspiratie vindt ze nu vooral binnen het thema ‘oudheid’ in de brede zin, zoals erosie van natuur en architectuur.

Steeds meer ligt de nadruk bij haar op het abstracte en gaat ze impulsiever te werk. Collages van stoffen, die zorgen voor bepaalde structuren, past ze steeds vaker toe en dit zorgt voor een speciaal resultaat. Op deze expositie toont ze haar laatste werken.

Mark is autodidact en was als kind al dagelijks aan het tekenen. Waarschijnlijk zat dat in zijn genen, want zijn opa was schilder van onder andere zeezichten. Hij werd echter architect, maar de kunst liet hem niet los. Toen een kennis, die portretschilder was, hem eens uitnodigde om te komen schilderen, was hij verkocht. In zijn hoofd bleef hij zich de vraag stellen: wat als ik naar de Kunstacademie was gedaan? Danhad ik veel meer kennis gehad, vond hijzelf. Zijn inspirator is de Amerikaan Jeremy Mann, bekend om zijn schilderijen van stedelijke landschappen.

Mark rijdt ’s morgens vroeg door Amsterdam naar zijn architectenbureau. Het licht tegen de gevels, in het water, fietsers op de grachten geven hem inspiratie voor zijn schilderijen.

Hij vertelt enthousiast over zijn tijd in Napels, waar hij de nauwe straatjes, het wasgoed aan de lijn schilderde. Hij werkt graag op grote doeken, 1 x 1 meter en zelfs tweeluiken van die maten is hem niet vreemd. Over twee jaar mag hij met pensioen. Hij houdt van zijn werk, maar zijn schildershanden jeuken om meer werk te gaan maken. “Schilderen is voor mij een ontdekkingstocht”, aldus Mark Perotti.

Zie ook de websites www.angeliquevdborn-paintings.com en www.perottipaintings.nl