Informatieavond over warmtepompen en duurzame energie

Partnerbijdrage
Oprichter Bram Grabijn.
Oprichter Bram Grabijn. (Foto: Aangeleverd)

REGIO - Het Amsterdamse bedrijf Ecensy ontwerpt, installeert en beheert duurzame energie-installaties voor huizen, bedrijfsgebouwen en woonboten. Hun specialiteit is om de gebouwen of boten volledig van het gas af te krijgen. We spraken met oprichter Bram Grabijn.

Waar staat Ecensy voor?

“Onze naam is een acroniem van Economic Energy Systems. Naast dat het belangrijk is voor de energietransitie om zoveel mogelijk gasloos te gaan, is het ook belangrijk dat het financieel haalbaar is. Wij kijken altijd naar het complete plaatje om zo een maatwerk oplossing te bieden. Omdat ik van huis uit naast engineer ook regeltechnicus ben, kunnen wij een systeem optimaal afstellen. Dit levert vaak een extra besparing op en zorgt er tevens voor dat het systeem warmte of koeling geeft wanneer het ook echt nodig is.”

“Onze systemen verdienen zich gemiddeld in tien tot twaalf jaar terug, waarbij het gasverbruik meestal tot nul wordt teruggebracht. Met de huidige schommelingen in energieprijzen is het natuurlijk lastig een terugverdientijd te berekenen; net een eigen warmtepompinstallatie weet je waar je aan toe bent.”

Wanneer is de informatieavond en wat kunnen we verwachten?

“Op dinsdag 23 januari van 19.00 tot 20.30 uur is er een gratis en vrijblijvende informatieavond in onze hoofdvestiging in Amsterdam, Dukdalfweg 55. Men kan zich aanmelden via onze website www.ecensy.eu. Ik zal uitleggen wat voor soort warmtepompsystemen er zijn en waarom een grondgebonden systeem het meest duurzame is. Onze speciaal ontwikkelde woonbootbron komt ook aan bod. Daarnaast leg ik uit hoe een warmtepomp aangevuld kan worden met zonnepanelen of zonnecollectoren voor het beste resultaat, passend bij de woning en leefwijze.”

Alvast een vrijblijvende prijsindicatie passend bij uw situatie? Ga naar www.ecensy.eu.