TopKip Lions verliest van Jolly Jumpers in play-offs

Spanning op de tribune.
Spanning op de tribune. (Foto: Aangeleverd)

LANDSMEER - TopKip Lions heeft zaterdagmiddag de tweede wedstrijd van de halve finale van de play-offs niet in winst kunnen omzetten. Jolly Jumpers was voor de tweede keer dit seizoen te sterk voor de ploeg uit Landsmeer. TopKip Lions verloor met 66-82.

In een reeks van best-of-five won TopKip Lions afgelopen woensdag de eerste wedstrijd. Als nummer twee in de eredivisie was ook de tweede wedstrijd thuis in Landsmeer. Winst had een mooie stap richting de finale van de strijd om het landskampioenschap betekent, maar het lukte TopKip Lions niet om Jolly Jumpers te verslaan.

De wedstrijd werd net als afgelopen woensdag goed gestart. Myrthe den Heeten (3) en Charlotte van Kleef (5) zorgden voor een mooie 8-0 voorsprong, maar Jolly Jumpers antwoorde direct en maakte gelijk. Het was vervolgens weer Charlotte van Kleef die met zes punten de voorsprong voor TopKip Lions in stand hield (14-10), maar geen enkele andere speelster van de Landsmeerse ploeg wist de rest van dit kwart nog tot scoren te komen. Jolly Jumpers bleef wel scoren en nam een 14-20 voorsprong na tien minuten spelen.

In het tweede kwart was het naast weer Myrthe den Heeten (7) en Charlotte van Kleef (3) alleen nog Lindsay Pengel (8) die tot scoren wist te komen. Te weinig Landsmeerse speelsters waren in staat om het netje te vinden, het waren er slechts drie (!) in de eerste helft. Bij Jolly Jumpers leek het scoren een stuk eenvoudiger te gaan, maar de Tubbergse ploeg wist het tweede kwart toch niet echt verder uit te lopen. Het was 32-29 met rust.

In het derde kwart lukte het de tegenstander wel. Dit in tegenstelling tot de vorige wedstrijd toen TopKip Lions in de tweede helft de achterstand snel had omgebogen. Bij TopKip Lions waren het weer alleen Myrthe den Heeten en Charlotte van Kleef die wisten te scoren en een time-out van coach Chris van Kampen hielp daar weinig bij. Het was Janna Vogelaar die eindelijk als vierde Landsmeerse speelster de basket wist te vinden, maar toen was de achterstand al tot 40-57 opgelopen. Een rake vrije worp van Richelle van der Keijl zorgde voor een 49-62 stand na drie kwarten.

Het vierde kwart wist TopKip Lions hun lange center weer te vinden, maar dat was te laat. Aan de hand van Jasmijn de Ceuninck van Capelle (uiteindelijk goed voor negenentwintig punten), liep Jolly Jumpers verder uit en was het verschil even zelfs twintig punten (54-74). Met een stand van 66-82 moest TopKip Lions haar tweede verlies tegen Jolly Jumpers incasseren en was het thuisvoordeel daarmee verloren. Komende woensdag speelt TopKip Lions om 20.30 uur in sportcomplex De Vlaskoel in Tubbergen de derde wedstrijd tegen Jolly Jumpers.

Kwartstanden: 14-20, 32-39, 49-62, 66-82; scores: Charlotte van Kleef 19, Myrthe den Heeten 17, Richelle van der Keijl 11, Lindsay Pengel 8, Janna Vogelaar 5, Claire Hirman 4, Epiphany Etienne 2.