Brochure over Nieuwe doorvaart verschenen

Algemeen
Burgemeester Edo Haan ontving van Bert de Reuver, links van hem en van Joop Luijendijk, rechts van hem, de brochure Nieuwe doorvaart, nieuwe kansen.
Burgemeester Edo Haan ontving van Bert de Reuver, links van hem en van Joop Luijendijk, rechts van hem, de brochure Nieuwe doorvaart, nieuwe kansen. (Foto: CW)

Burgemeester Edo Haan heeft onlangs uit handen van Bert de Reuver en Joop Luijendijk de brochure ‘Nieuwe doorvaart, nieuwe kansen’ gekregen. 

Laatstgenoemden zijn bestuursleden van Stichting Herstel doorvaart Nieuwe Water en streven ernaar om een oude vaarverbinding van Maassluis naar Midden-Delfland, Westland en Den Haag weer in volle glorie te herstellen. Deze vormde jarenlang een belangrijke schakel met andere vaarwegen maar verloor de functie toen de Westlandseweg werd aangelegd. Daaronder stroomt het water nu slechts door een smalle duiker, zoals dat heet.

In de brochure wordt onder meer de (cultuur)historische waarde benadrukt. Maar ook het belang voor de waterrecreatie. Tevens worden de knelpunten benoemd die aangepakt moeten worden om de oude vaarweg weer begaanbaar te maken. Daarnaast heeft de Stichting aan studenten gevraagd om een ontwerp te maken voor de oeververbinding die over de Westlandseweg moet komen, mocht voornoemd plan doorgaan. Verder is een adviesgroep opgericht, bestaande uit onder andere ambtenaren van de gemeenten Maassluis, Midden-Delfland, het Hoogheemraadschap van Delfland en vertegenwoordigers van Wilgenrijk. “Van diverse instanties ontvingen we bovendien financiële steun om de aanloopkosten te bekostigen”, aldus De Reuver. Burgemeester Haan, omliggende gemeenten en de provincie zouden enthousiast zijn over dit burgerinitiatief.