Burgemeester Edo Haan ontving van Bert de Reuver, links van hem en van Joop Luijendijk, rechts van hem, de brochure Nieuwe doorvaart, nieuwe kansen.
Burgemeester Edo Haan ontving van Bert de Reuver, links van hem en van Joop Luijendijk, rechts van hem, de brochure Nieuwe doorvaart, nieuwe kansen. (Foto: CW)

Brochure over Nieuwe doorvaart verschenen

13 mei, 15:14 Algemeen

Burgemeester Edo Haan heeft onlangs uit handen van Bert de Reuver en Joop Luijendijk de brochure ‘Nieuwe doorvaart, nieuwe kansen’ gekregen. 

Laatstgenoemden zijn bestuursleden van Stichting Herstel doorvaart Nieuwe Water en streven ernaar om een oude vaarverbinding van Maassluis naar Midden-Delfland, Westland en Den Haag weer in volle glorie te herstellen. Deze vormde jarenlang een belangrijke schakel met andere vaarwegen maar verloor de functie toen de Westlandseweg werd aangelegd. Daaronder stroomt het water nu slechts door een smalle duiker, zoals dat heet.

In de brochure wordt onder meer de (cultuur)historische waarde benadrukt. Maar ook het belang voor de waterrecreatie. Tevens worden de knelpunten benoemd die aangepakt moeten worden om de oude vaarweg weer begaanbaar te maken. Daarnaast heeft de Stichting aan studenten gevraagd om een ontwerp te maken voor de oeververbinding die over de Westlandseweg moet komen, mocht voornoemd plan doorgaan. Verder is een adviesgroep opgericht, bestaande uit onder andere ambtenaren van de gemeenten Maassluis, Midden-Delfland, het Hoogheemraadschap van Delfland en vertegenwoordigers van Wilgenrijk. “Van diverse instanties ontvingen we bovendien financiële steun om de aanloopkosten te bekostigen”, aldus De Reuver. Burgemeester Haan, omliggende gemeenten en de provincie zouden enthousiast zijn over dit burgerinitiatief.

Afbeelding
Wijkwandelingen een succes Algemeen 25 mei, 10:44
Afbeelding
Een warme Ruitenburg Halve in Maassluis Sport 24 mei, 18:23
Afbeelding
Bruno Deneckere en Nils De Caster in Grand Café de Waker Algemeen 24 mei, 14:39
Afbeelding
Gekantelde vrachtwagen zorgt voor afsluiting A20 Algemeen 24 mei, 13:49
Afbeelding
Een zaal vol schakende kinderen Sport 24 mei, 13:10
Afbeelding
Team Los Porteros grote winnaar MVC bedrijvenvolleybaltoernooi Sport 24 mei, 09:44
Afbeelding
Afsluiting A20 Maassluis – Vlaardingen-West in Hemelvaartsweekend Algemeen 23 mei, 17:01
Afbeelding
Schilderen aan het Scheur Algemeen 23 mei, 14:50
Afbeelding
Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 23 mei, 11:49
Afbeelding
Excelsior Maassluis verslaat VV Katwijk in kampioensduel Sport 23 mei, 11:37
Afbeelding
CKC Maassluis verliest voor derde keer op rij met 1 punt verschil Sport 23 mei, 11:03
Afbeelding
Nieuw vaarseizoen van veerpont de Kwakel Algemeen 23 mei, 10:46
Afbeelding
Dit jaar 3 grote verschillen Varend Corso met eerdere edities Algemeen 23 mei, 09:57
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt, regio en in Noord-Holland.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.