Tessa de Kom en de trainers van Fightteam Vlaardingen.
Tessa de Kom en de trainers van Fightteam Vlaardingen. (Foto: Facebook )

Tessa de Kom maakt belofte waar en pakt wereldtitel

Algemeen

“Die riem komt naar hier”. De Maassluise en bij Fightteam Vlaardingen trainende kickbokster Tessa de Kom (21) ging vastberaden op weg naar een wereldtitel. En ze heeft haar belofte waar gemaakt. Ze zou, vertelde ze vorige week in deze krant, op het GloryRivals 2/Enfusion-event  de wereldtitel kickbocksen via winst op Suhailey Albertus zeker stellen en de kampioensriem binnenhalen. Dat is gelukt.

In Turkije leverde het EK Muaythai haar in februari zilver op, maar in Alkmaar werd het zaterdag 17 september goud. Dat EK-zilver stelde haar teleur, maar maakt haar nu des te gretiger om in de Noord-Hollandse kaasstad voor het ultieme te gaan. In Istanbul trof ze een tegenstandster, die eigenlijk in een hogere klasse thuishoorde, groter en sterker was. “Daar ben ik overklast: ze was gewoon beter”.

De verloren finale was, vindt ze, ook een goede leerschool. “Het klopte niet in mijn hoofd”, merkte ze. “In de aanloop naar een partij dwong ik mezelf om allerlei dingen te doen. Dat maakte me onrustig. Nu weet ik, dat ik me daarmee niet moet bezig houden. Ik heb het van me afgezet en ben gewoon mijn eigen weg gaan volgen.”

Dat zorgde voor een meer relaxte aanloop naar het GloryRivals2/Enfusion Event in Alkmaar, waar naast haar partij tegen Suhailey Albertus nog twee partijen met de wereldtitel als inzet op het programma stonden. Het was de eerste keer, dat De Kom en Albertus, strijden om de hegemonie in de klasse, die officieel ‘Strawweight’ heet, maar in gewone-mensen-kickbokstaal de categorie tot 52 kg is.

Vorige week zei ze over haar tegenstander: “Ik ken haar persoonlijk niet goed. Het wordt de eerste keer, dat we samen in de ring staan. Wel hebben we een paar keer met elkaar getraind en gespard.” Het gaf haar het gevoel, dat ze haar belofte om de titel naar Vlaardingen en haar thuisstad Maassluis te brengen kon inlossen. “Ik kijk niet tegen die wedstrijd op, ik kijk er naar uit.” Die belofte maakte ze waar!

Afbeelding
Extra nachtafsluiting A20 richting Hoek van Holland tussen Vlaardingen en Maassluis Algemeen 29 sep, 10:13
Afbeelding
College overlegt met COA over verlenging verblijf noodopvang Algemeen 29 sep, 08:31
Afbeelding
Passie voor Chocolade biedt ook workshops aan Partnerbijdrage 29 sep, 08:00
Afbeelding
Restaurant Haven Indah door rechtbank in gelijk gesteld Algemeen 29 sep, 07:46
Afbeelding
Toeslag voor energie is verhoogd Algemeen 29 sep, 07:31
Afbeelding
Van Kortenhof Vuurwerkspektakel tijdens de Furieade Algemeen 28 sep, 18:49
Afbeelding
Nationale Ouderendag: ANBO deelt bloemetjes uit Algemeen 28 sep, 10:56
Afbeelding
Niemand van zijn familie woont nu nog in Syrië Algemeen 28 sep, 08:27
Afbeelding
‘In de natste maand van het jaar regent het niet het vaakst’ Weer 27 sep, 18:28
Afbeelding
Fantastische Felix te zien in Groote Kerk Maassluis Algemeen 27 sep, 16:58
Afbeelding
17-jarig bestaan Gallery RitsARt: Kunst tijdens Furieade Algemeen 27 sep, 15:21
Afbeelding
Burendag VVE Molenstaete groot succes Algemeen 27 sep, 14:39
Afbeelding
Twee Mahorokan judoka’s naar TeamNL op Papendal Sport 27 sep, 12:57
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Maassluis

Op Rodi Maassluis volg je het laatste nieuws uit Maassluis. Rodi Maassluis informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Maassluis

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Maassluis in je mailbox.