Crossers en Powerwalkers in actie bij AVW

Sport
"Voorop de winnaar van de 6 km cross: Twan Kleijwegt." (Foto: "Carry Wilmink ")

Afgelopen zondag klonken om 11.00 uur twee AVW-gerelateerde startschoten; één in het Sterrenbos bij de derde cross en één naast de 400-meterbaan bij de afsluiting van de Powerwalkcursus.

Door de overvloedige regenval van de voorafgaande dagen lag het parcours er bij eerstgenoemd evenement uitdagend bij met veel plassen en modder, die gaandeweg de wedstrijd gladder en omvangrijker werd. Ruim 80 deelnemers van jong tot oud op spikes, trail- of profielloze trainingsschoenen waagden zich aan één, twee of drie gevarieerde rondes van 3 km. Gelukkig was het op deze ochtend wel droog en door de afwezige wind en een flauw waterig zonnetje mochten de loopomstandigheden eigenlijk perfect worden genoemd, zowel voor de crossers als de powerwalkers.

Op de korste afstand kwam Noa Boutkan voor de derde keer als eerste junior over de finish (13.09) waarmee ze de overwinning in het eindklassement niet meer kan ontgaan, wat ook geldt voor haar broer Luuk, al moest hij deze keer bij de jongens zijn meerdere erkennen in clubgenoot Lars van der Kraan (11.27).

De 6 km bij de dames werd gewonnen door Linda Koper (28.50) en zij zal bij de vierde cross met Ilvia Hederik moeten gaan uitmaken wie de overall winnares wordt. Bij de mannen was Twan Kleijwegt voor de tweede keer de snelste in een rappe 22.35. Bij aanwezigheid op 19 december kan hem de overwinning eigenlijk niet meer ontgaan.

Dat geldt sowieso voor Marlies Jongerius die voor de derde keer de langste afstand bij de vrouwen won (36.35) en daarmee zelfs derde overall werd. Bij de mannen blijft het door de overwinning van Bart van der Kruk (35.46) nog spannend of hij of Gerard de Lange de overall winnaar gaat worden.

Op zondag 19 december dus de afsluitende vierde cross waarvoor via de website inmiddels kan worden ingeschreven. Daar zijn ook de volledige uitslag en de foto’s te vinden.

Powerwalken

Terwijl de crossers door de bagger sopten legden de powerwalkers hun afsluitende 5 km wedstrijd af rondom de Oranjeplas. Een twintigtal deelnemers, waaronder starters en gevorderden genoten van hun ronde op deze heerlijke herfstdag en kregen na afloop van trainster Jozette van der Have een certificaat uitgereikt met naam en eindtijd. Het was de afsluiting van een driemaandse cursus waar net als vorig jaar een goede belangstelling voor was.