Vernieuwen accommodatie van start bij Korfbalvereniging c.k.c. Maassluis

Sport
"Het contract werd diezelfde avond nog getekend door voorzitter Martijn van der Wees en de heer Hilbert van der Hout (directeur Bouwbedrijf J.J. de Haas)." (Foto: "CKC Maassluis")

Na jaren van voorbereiding stemden de leden en ouders van jeugdleden van korfbalvereniging c.k.c. Maassluis afgelopen dinsdag 30 november via een enorm drukbezochte digitale ledenvergadering in met het vernieuwbouwplan van het clubhuis.

Martijn van der Wees lichtte als voorzitter van de vereniging de aanleiding en urgentie van de vernieuwbouwing aan de leden toe. Jan Boog nam de financiële uitleg voor zijn rekeningen en Marty Mars, als zijnde projectleider van de bouwcommissie, het technische vernieuwbouwplan. De eerste afbeeldingen van het nieuwe clubhuis kwamen voorbij.

Verduurzamen stond al in de planning bij de korfbalvereniging, en met de stijgende energiekosten werd dit aspect nog belangrijker. Er komen zonnepanelen op het dak. Een zonneboiler voor het verwarmen van douchewater en de verwarming. De verwarming wordt gesegmenteerd, zodat niet het gehele gebouw verwarmd wordt wanneer bijvoorbeeld alleen de commissiekamer wordt gebruikt. Er komt een zuinig douchesysteem o.b.v. sensoren. De complete accommodatie wordt voorzien van LED-verlichting, daar waar mogelijk eveneens o.b.v. bewegingssensoren. Dubbelglas (HR++), dakisolatie en automatisch sluitende deuren moeten onnodig warmteverlies beperken. Met de opgewekte zonne-energie wordt naar verwachting volledig voorzien in het stroomgebruik, dus voor zonneboiler, de veldverlichting, de binnenverlichting, keukenapparatuur en overige apparaten.

Naast eigen middelen en diverse ledenacties wordt een groot deel van de financiering van het project al mogelijk gemaakt door Gemeente Maassluis, Fonds Schiedam Vlaardingen, Stichting Zeemanshuis, De Groot Fonds en G.Ph. Verhagen Stichting en door gebruik te maken van de BOSA-regeling. Er is echter nog een klein financieel gat te dichten hiervoor zal Jan Boog namens de vereniging nog meerdere fondsen aanschrijven en worden er komend jaar nog een aantal ledenacties ingezet.

De vernieuwbouwing gaat direct van start en zal medio zomer 2022 gereed zijn.