Muzikale Jesse Wenners uit Medemblik volgt als MisterJW eigen pad

Algemeen
Jesse Wenners: 'artiest zijn op een vakantie-eiland, lijkt mij wel wat'.
Jesse Wenners: 'artiest zijn op een vakantie-eiland, lijkt mij wel wat'. (Foto: Theo Annes)

Wie wil dat niet: een talentvolle speler zijn bij de selectie van Hollandia én als MisterJW eigen muziek en teksten maken. Het mooie is dat Jesse Wenners (19) uit Medemblik op alle de fronten goed scoort. Intussen is hij door belangstellenden op Instagram, Soundcloud, YouTube en Spotify goed gevonden. Jesse nog niet gezien en gehoord? Zoek naar MisterJW en ‘feel the vibe’.

Jesse groeide op in de Oosthoek in Medemblik en woont daar nog steeds. “Mijn vader en broer zijn redelijk bekend in deze regio, vanwege hun muzikale optredens, dus misschien dat mensen mijn achternaam herkennen. Buiten muziek en voetbal studeer ik momenteel commerciële economie aan de HvA.”

Interesse voor muziek

De interesse voor muziek is eigenlijk bij Jesse vanaf jongs af aan groot geweest, maar hij deed er minder mee. “Ik kan niet ontkennen dat mijn vader en mijn broer niet mijn grootste inspiratie zijn. Het onderwerp ‘muziek’ wordt niet zozeer besproken aan tafel, maar mijn ouders vertelden wel vaak dat ik muzikaal ben. Daarbij vond ik het altijd enorm leuk om eens in de zoveel tijd op allerlei manieren optredens te geven.”

Housebeats

Jesse is trouw aan zichzelf als hij muziek maakt. “Ik heb niet bewust een specifieke muziekstroming gekozen, omdat ik oprecht muziek maak dat ik leuk vind om te maken. Van housebeats tot trapbeats... als de vibe goed is kan ik erop schrijven. Dat is wel een grappig verhaal. Ik was altijd wel een beetje mijn eigen ding aan het neuriën op liedjes, maar op een dag dat ik aan het leren was voor mijn eindexamens, keek ik een YouTube clip waarbij ik dacht: ‘wacht heel even... dit kan ik ook’. Toen ontstond mijn eerste songtekst. Mijn inspiratie haal ik uit alle muziek waar ik graag naar luister, van techno naar hiphop en van Top-40 naar de ‘80’s. Maar ik moet toegeven dat hiphop wel het meeste naar voren komt. Ik vind het sfeertje en de manier van muziek maken, naar mijn mening, het beste bij me passen.”

Teksten

De muzikant schrijft over gevoelens die hij heeft en over de manier waarop hij over iets denkt... “Dat wel eens heel uniek is”, lacht Jesse. “Als een situatie een bepaalde indruk op mij maakt, vind ik dat leuk om over te vertellen. Ik merk dat het prima werkt als ik er een deuntje onder zet. Verder motiveren veel mensen uit de regio me om te blijven schrijven, omdat de reacties super positief zijn!”

Hulp

Iedereen weet dat als iemand iets wil bereiken, dat dat niet vanzelf gaat. “Ik heb veel hulp gehad voor het maken van mijn liedjes en clips. Voor het maken van de beats bedank ik Jordy van Rooy, Mark Huisman en Cas de Beer. Peter Commandeur stelde, voor het filmen, zijn apparatuur beschikbaar. De filmproductie werd gedaan door Tibor van der Haring en Semm Commandeur, ook naar hen gaat mijn dank uit, want zonder deze heren was het hele project niets geworden.”

Show

Jesse is niet helemaal onbekend in Medemblik. Hij heeft al eerder op het podium gestaan, maar dan niet als zanger of rapper. “Ik trad twee keer eerder op tijdens de playbackshow in de draverijtent aan de Oude Haven, met een dans-act op onder meer Bruno Mars. Het lijkt me heel leuk om in de toekomst shows te geven als artiest! De echte reden waarom ik begon met teksten schrijven was omdat ik een show wil geven op een vakantie-eiland als entertainer. Puur omdat ik met mijn eigen ogen zag wat voor sfeer daar hangt. Misschien heeft deze coronatijd voor mij een voordeel: meer tijd om goede muziek te maken om die shows te vullen”, grijnst Jesse.

Toekomst

“Toen ik begon met schrijven had ik niet het doel om er bekend mee te worden, maar nu ik zie dat het zo goed wordt ontvangen, spookt het steeds vaker door mijn hoofd om er meer mee te doen. We zijn pas begonnen met produceren, vanaf het begin van de coronatijd. Ik had ineens tijd om te bedenken wat ik echt leuk vond om te doen, want mijn leven bestond uit werk, school en voetbal. Het was in één keer een grote switch. Ik kijk de toekomst zonnig tegemoet en het leuke daarvan is dat er binnenkort een track online staat met een hele interessante ‘bekende Medemblikker’. Houd MisterJW goed in de gaten!”