Historisch carnaval Krotenkokers in Wognum

Algemeen
Zomers carnaval in Wognum.
Zomers carnaval in Wognum. (Foto: aangeleverd)

De Krotenkokers vieren 3 juli hun 55 jarig jubileum. Prins Fernando en Adjudant Jos aan de Herbergier beginnen met huisbezoeken. De hele vereniging gaat om 15.00 uur naar Sweelinckhof om daar carnaval te vieren. Met muzikale medewerking van de zanger en accordeonist van De Parelvissers.

Het Historisch Carnavalsfeest barst vrijdag 8 juli los voor jong en oud in De Krotenbunker. Te beginnen met de Tieneravond van 19.30 tot 22.22 uur voor kids van 9 tot en met 15 jaar. Vrij entree en een consumptie. Gezellige muziek en leuke activiteiten voor de jeugd van Wognum.

Voor de jeugd van Westfriesland wordt zaterdag 9 juli van 21.30 tot 03.00 uur de 100% Tropisch – The Cool Edition gehouden. Legitimatie is verplicht.

Grote optocht

Iedereen weer de volgende ochtend vroeg zijn bed uit, want de grote optocht voor wagens en loopgroepen wordt zondag 10 juli van 10.30 tot 12.15 uur gehouden. Verzamelen/jureren parkeerplaats achter de sporthal in de Bloesem. Route: parkeerplaats Bloesemgaerde - Comicelaan – Sint Remylaan – Comtesselaan - Conferencelaan – Stolphoevelaan – Lange Regel - Kaaspers – Kropaar - Wollegras – Goudhaver - Kaaspers – Lange Regel - Kerkstraat – Raadhuisstraat – Nieuweweg – Burg. Commandeurlaan – Kerkstraat - J. Schagenlaan.

De kindermiddag voor kids tot en met 10 jaar begint om 12.30 uur in de zaal van GEBOUW PIUS X – Forever Young. Tot circa 15.00 uur. Gevolgd door de Super Carnavalsmiddag tot 16.45 uur met een speciaal optreden van Kornuiten & Co.

The Masked Singer

Raad maandag vanaf 19.30 uur wie The Masked Singer is. 

Een paar hints van de artiesten: 1. Het Virus – kent toppen en dalen, 2. Grover – houdt veel ballen hoog, 3. Neptunus – slaat graag iemand aan de haak, 4. Zebra en Mol – praten graag over koetjes en kalfjes en 5. Buurman en buurman – zingen de sterren van de hemel. Jurering tot 21.00 uur. Demasqué om 21.30 uur. Met een speciaal optreden van Het FeestTeam

Dikke Dolle Dinsdag

De Dikke Dolle Dinsdag duurt van 15.00 tot ongeveer 21.00 uur, met muziek van Paul Vlaar. Langzaam wordt er toegewerkt naar het Demasqué van Prins Fernando om ongeveer 21.00 uur. Daarna een grote afterparty nog wel even door maar hebben we afscheid genomen van een Historisch Carnaval in de zomer van 2022. 

Meer informatie op https://krotenkokers.nl/ en Facebook.

Nog vragen over het carnavalsprogramma, stuur een e-mail naar krotenkokers@hotmail.com .