Goud en zilver op EK Jiu Jitsu voor topsporters uit gemeente Medemblik

Nieuws
Jochem Bos en Luca Ruijs zijn Europees kampioen in de herencategorie tot en met 21 jaar.
Jochem Bos en Luca Ruijs zijn Europees kampioen in de herencategorie tot en met 21 jaar. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Jochem Bos uit Opperdoes en Luca Ruijs uit Woerden, van Budoschool Takken/Shi-Sen-Do uit Opperdoes, hebben de eerste plaats weten te behalen op het EK Jiu Jitsu in Roemenië in de loodzware herencategorie tot en met 21 jaar. Het Nederlandse topduo kwam uit in de techniek vergelijkende wedstrijdvorm Duo Games en zij bleven heel koel en vrijwel foutloos draaien. Het tweede duo, Mylan Meijer uit Opperdoes en Marcus Trouerbach uit Twisk, ging naar huis met zilver.

Jochem en Luca versloegen afgelopen vrijdag Griekenland, Duitsland, Roemenië en Frankrijk. In de halve finale stonden zij tegenover een tweede Grieks duo en met een spectaculaire serie werd ook deze tegenstander verslagen. Het Franse duo Duport/Guthoerl wist het tweede Nederlandse duo van Bommel/Schaik uit te schakelen in de halve finale, waardoor zij de tegenstanders werden van Jochem en Luca. In een bloedstollende finale tegen het Franse duo ging de wedstrijd gelijk op. Zij bleken een taaie en creatieve tegenstander die met veel passie de wedstrijdserie uitvoerden. Jochem en Luca blonken echter uit in een hoog realiteitsgehalte en een vrijwel foutloze serie. Ondanks de enorme druk konden zij hier net iets beter mee omgaan en werden zo terecht Europees kampioen.

Debuut 

Zondag 7 april kwam het tweede duo van de Budoschool Takken/Shi-Sen-Do uit Opperdoes in actie. Mylan Meijer en Marcus kwamen uit in de herencategorie onder 18 jaar en zij wisten in de voorronden te winnen van Frankrijk, Bulgarije, Italië en Roemenië. In de halve finale wisten zij Duitsland uit te schakelen. In de finale kwamen zij net 2 punten tekort tegen Griekenland. Het debuut op een EK was hiermee voor Mylan en Marcus meer dan geslaagd.

De tekst gaat door onder de afbeelding.


V.l.n.r. Jochem Bos, Luca Ruijs, Mylan Meijer en Marcus Trouerbach.- Foto: aangeleverd

Nederland eindigde in de medaillespiegel van dit evenement op de tiende plaats met drie keer goud, een keer zilver en zes keer brons. De school uit Opperdoes had met eenmaal goud en eenmaal zilver een wezenlijk aandeel in dit resultaat. De bondscoaches van de Judo Bond Nederland waren dan ook meer dan tevreden over de inbreng van de topsporters uit de gemeente Medemblik.