Koningsdag Wognum 2024: bekijk hier het programma!

Nieuws
Er is genoeg te beleven tijdens Koningsdag in Wognum.
Er is genoeg te beleven tijdens Koningsdag in Wognum. (Foto: Adobe Stock)

WOGNUM - Koningsdag Wognum wordt opnieuw gevierd op het terrein van S.V. Spartanen en belooft een gezellig feest te worden voor jong en oud!

Koningsdag Wognum 2024

Van 09.00 tot 12.00 uur kunnen koopjesjagers hun slag slaan op de enige echte vrijmarkt van Wognum. De dag begint feestelijk om 10.00 uur met de versierde Fietsenparade (opstellen bij de gymzaal), die muzikaal wordt omlijst door de fanfare.

Spelletjes en activiteiten

Om 10.30 uur beginnen de spelletjes en activiteiten voor de jeugd. Voor de jongsten, tot en met groep 4, zijn er tot 12.00 uur allerlei spelletjes te doen op het A-veld, waaronder het knutselen van kroontjes en eendjes vangen. Deelname is mogelijk met een strippenkaart (verstrekt via de scholen). Extra strippenkaarten zijn te koop bij de informatiebalie voor 1 euro. Verder zijn er een springkussen en een stormbaan aanwezig. Voor de bovenbouw, vanaf groep 5, is er een mudrun in de Heemtuin, een spannend potje lasergame in de gymzaal en op het trapveldje staan een stormbaan, klimtoren en levend tafelvoetbalspel.

Voor alle leeftijden is er de Oldskoel Gamezone, lekker Oud-Hollandse spelletjes doen met je (klein)kinderen of vrienden. Sportievelingen kunnen een potje jeu de boules spelen of een fietsroute ophalen bij de informatiebalie. Er zijn twee routes beschikbaar, een voor gezinnen en een voor de echte kilometervreters. Lever je het ingevulde blad weer in bij de informatiebalie, dan maak je kans op een leuke prijs! 

Obstakelrace en livemuziek

Aan de inwendige mens is ook gedacht, want op Koningsdag kun je genieten van een heerlijke barbecue. Om 14.00 uur begint het ludieke evenement ‘Held op het Veld’, een hilarische obstakelrace op het handbalveld voor duo’s vanaf 8 jaar. Denk hierbij aan onderdelen als loopski’s, tweepersoons skippybal en levende kruiwagen. Het publiek kan hiervan meegenieten vanaf het gezellige terras met muziek van de bekende DJ TR!CKY LOOPS, oftewel Patrick van Bruggen. En dan zijn alle activiteiten van het programma om 16.00 uur afgelopen, maar er kan nog steeds genoten worden van een barbecue en drankje bij S.V. Spartanen. 

Kijk voor de meest actuele informatie op de Facebookpagina. Vragen en informatie via ovwognum@gmail.com.