Koningsdag in gemeente Medemblik 2024: dit is er te doen!

Nieuws
Het wordt weer één groot feest op Koningsdag in de gemeente Medemblik!
Het wordt weer één groot feest op Koningsdag in de gemeente Medemblik! (Foto: archief)

MEDEMBLIK - Koningsdag staat weer voor de deur, gezelligheid alom voor jong en oud. Wat is er allemaal te doen in de gemeente Medemblik? Bekijk hier een overzicht van het programma.

Zaterdag 27 april vieren we weer de verjaardag van koning Willem-Alexander. Hij mag dit jaar 57 kaarsjes uitblazen en viert zijn verjaardag dit jaar in Emmen samen met zijn gezin en leden van de koninklijke familie. In de gemeente Medemblik wordt het een dag vol festiviteiten van vrijmarkten, livemuziek, activiteiten en andere evenementen.

Koningsdag Medemblik 2024

Koningsdag 2024 op de Nieuwstraat, daar wil je bij zijn! Voor zowel jong als wat ouder is er van alles te beleven in Medemblik.

Springen, schminken, glitteren, voetballen, klimmen, graffiti spuiten, wat een feest voor de kinderen. Met een koningskroontje kunnen ze bij diverse horecagelegenheden oranje limonade en een spekje halen. Wil je liever een zakcentje bijverdienen? Dan kun je je kleedje neerleggen vanaf 06.00 uur ‘s ochtends. Ook de Koningsloop is er dit jaar weer bij. Schrijf je kind alvast in, zodat het verzekerd is van een startplek. Wil je niets missen? Check dan het programma via de Facebookpagina, Instagram en www.koningsdagmedemblik.nl 

Koningsdag Wognum 2024

Koningsdag Wognum wordt gevierd op het terrein van S.V. Spartanen en belooft een gezellig feest te worden voor jong en oud! Van 09.00 tot 12.00 uur vindt de vrijmarkt plaats op het handbalveld. Kinderen verzamelen zich met hun versierde fiets of step om 10.00 uur bij de gymzaal voor de Versierde Fietsenparade en vanaf 10.30 uur starten de spelletjes en activiteiten voor de jeugd.

Sportievelingen kunnen een potje Jeu de Boules spelen of een fietsroute ophalen bij de infobalie. Nieuw dit jaar is de muziek van DJ TR!CKY LOOPS en de barbecue. Ook nieuw is het ludieke evenement ‘Held op het Veld’, dat om 14.00 uur begint op het A-veld. Het programma eindigt om 16.00 uur, maar het feest op het terras nog lang niet! Meer informatie via de Facebookpagina en ovwognum@gmail.com

Koningsdag Wervershoof 2024

Koningsdag 2024 belooft ook dit jaar weer een groot feest te worden op het Raadhuisplein in Wervershoof! Als het slecht weer is wordt alles verplaatst naar Sport- en Wellnesscenter De Dars. De vrijmarkt begint om 08.30 uur. De oeuvreprijs wordt om 10.00 uur uitgereikt aan de vrijwilliger van Wervershoof, gevolgd door een concert van de fanfare. De vrijmarkt eindigt om 11.30 uur. 

DJ Jacco Deen begint om 13.00 uur met de muziekmiddag en Coverband GiGA uit Heerhugowaard verzorgt de livemuziek. Op het plein staan diverse springkussens. Kinderen kunnen zich laten schminken en clown Manon Ballon is aanwezig. In De Schoof kan men sjoelen en kaarten voor leuke prijzen. Meer informatie via koningsdagwervershoof.nl en Facebook en Instagram

Koningsdag Opperdoes 2024

Koningsdag in Opperdoes is niet compleet zonder de traditionele spelletjesmarkt voor de basisschooljeugd. Kinderen van groep 1 tot en met 8 kunnen gratis deelnemen aan de activiteiten. Dit evenement vindt jaarlijks plaats op de Gouw in Opperdoes, het plein dat één dag per jaar speciaal wordt vrijgemaakt voor de spelactiviteiten van de Oranje Vereniging.

Naast de spelletjes zijn er tijdens Koningsdag op de Gouw ook twee extra activiteiten. Tegen een kleine vergoeding kunnen jong en oud deelnemen aan darten en het Oud-Hollandse sjoelen. Een vast onderdeel en jaarlijks terugkerend is de stoelendans. Het avondspel voor de jeugd van groep 7 en 8 begint om ongeveer 19.30 uur. Meer informatie is beschikbaar op www.ovopperdoes.nl.

Koningsdag Andijk 2024

Koningsdag Andijk 2024 biedt een feestelijk programma voor jong en oud! Alle activiteiten vinden plaats in, rondom en nabij het Dorpshuis Centrum in Andijk, tenzij anders vermeld. De vrijmarkt begint om 09.00 uur, gevolgd door het feestelijk hijsen van de vlag om 09.30 uur, onder leiding van Sursum Corda en Excelsior.

Van 13.00 tot 17.00 uur vindt het middagprogramma plaats met onder meer een springkussen, stormbaan, DJ, popcorn en slush puppy. Volwassenen kunnen van 14.00 tot 15.30 uur meedoen aan de fietspuzzeltocht (€1,50 voor kinderen, €2,50 voor volwassenen). Daarnaast kunnen kinderen van 14.00 tot 15.30 uur deelnemen aan de kinderspeurtocht, een leuke zoektocht door omliggende wijken. Deelname €1,50. Voor zowel de fietspuzzeltocht als de kinderspeurtocht kun je je ter plaatse inschrijven in het Dorpshuis. De feestavond begint om 19.00 uur met Jens Kuin. Meer informatie via www.oranjecomite-andijk.nl.

Koningsdag Abbekerk 2024 

Koningsdag Abbekerk wordt gezellig gevierd op het Dorpsplein. De vrijmarkt begint om 10.00 uur. Ook keert het pannatoernooi weer terug. Kinderen vanaf 6 jaar en ouder kunnen zich om 12.00 uur inschrijven bij de kraam op het Dorpsplein. Het toernooi start om 12.30 uur. Ook zijn er springkussens aanwezig en is er een professionele schminkster. Kinderspelletjes kunnen zeker niet ontbreken. Haal een spelletjeskaart bij de kraam en doe mee met sjoelen, eendjes vangen, spijkerbroekhangen en nog veel meer. Meer informatie via de Facebookpagina.

Koningsdag Nibbixwoud 2024

Koningsdag Nibbixwoud heeft een programma voor jong en oud en vindt plaats in De Dres. Om 10.30 uur geeft Hans Huibers het startschot voor Koningsdag. Aansluitend wordt de vlag gehesen door ‘De vrouw van Nibbixwoud’, Lian Kroon. En daarna Aubade met medewerking van het Nibbiker fanfare Sint Gregorius. Van 11.00 tot 13.30 uur is er een spelletjescircuit voor de jeugd op het Dres terrein. Dit jaar nieuw zijn de rodeostier, het sumoworstelen en het kussengevecht. Van 11.00 tot 13.30 uur vindt ook de vrijmarkt plaats rond het handbalveld van SEW. Van 14.00 tot 15.00 uur kunnen deelnemers zich inschrijven voor de kleine fiets sterrit en van 14.30 tot 16.00 uur kunnen deelnemers zich inschrijven voor de grote fiets sterrit. Om 18.00 uur eindigt de fiets sterrit. Aansluitend in De Dres is de Koningsdagborrel.

Vlaggen

Op 27 april hijsen vele inwoners de Nederlandse vlag met de oranje wimpel. Dit geeft een heel bijzonder en feestelijk gezicht in de gemeente. De vlag met wimpel mag volgens de Nederlandse vlaginstructie tot zonsondergang uithangen.

Staat jouw evenement binnen de gemeente Medemblik er niet tussen? Mail het naar redactie.medemblik@rodi.nl.