Scouting Schipluiden zoekt financiële steun voor nieuw dak

Nieuws
Dennis van Leeuwen - voorzitter van Stichting Scouting Schipluiden - telt de tonnen die Scouting op de plank heeft liggen, maar voor dit project waardeloos blijken te zijn.
Dennis van Leeuwen - voorzitter van Stichting Scouting Schipluiden - telt de tonnen die Scouting op de plank heeft liggen, maar voor dit project waardeloos blijken te zijn. (Foto: Scouting Schipluiden)

Scouting Schipluiden staat voor een belangrijke taak: het vervangen van het huidige asbesthoudende dak van hun verenigingsgebouw. Ook de gemeente ziet de voordelen van een asbestvrij dak en is er overleg gaande over ondersteuning bij het snel vervangen van het dak. 

De vereniging is financieel gezond en heeft nog wel een paar ton(nen) op de plank liggen om te gebruiken voor de bouw van vlotten maar voor vervanging van het dak blijkt dit niet genoeg. Het vervangen van het dak heeft een grote impact op de reserve van de kleine jeugdvereniging. Gelukkig zit het ledenaantal sinds 2016 weer langzaam maar continu in de lift. Om financieel gezond te blijven kan Scouting wel een behoorlijke eigen bijdragen leveren – en dat gebeurt dan ook. Echter, zelfs met mogelijke gemeentelijke steun blijft er een tekort. Het voorstel van het college van burgemeester en wethouders voorziet in een bedrag van € 17.010, terwijl Scouting Schipluiden € 25.000 nodig heeft voor de dakvervanging. 

In een oproep aan de lokale gemeenschap benadrukt Scouting Schipluiden de noodzaak van extra financiële bijdragen. Donaties kunnen worden gedaan door een overschrijving naar bankrekeningnummer NL95RABO0146883020 ten name van Stichting Scouting Schipluiden. Als blijk van dank zijn donaties boven € 100 beloond met een Escaperoom-ervaring, terwijl donaties boven € 200 recht geven op een barbecue voor twee personen, een traditie die de vereniging koestert.

Daarnaast zal de statiegeld-automaat bij Albert Heijn Buckers binnenkort beschikbaar zijn voor donaties aan Scouting Schipluiden. Voor bedrijven die € 1.000 doneren, is er zelfs de mogelijkheid om een bezoek van Sinterklaas en zijn Pieten te regelen in november.

“Wij hopen met onze eigen middelen, de bijdrage van de gemeente én met donaties van dorpsgenoten en bedrijven snel aan de slag te kunnen, zodat we ons weer volledig kunnen richten op de activiteiten die we graag organiseren voor onze jeugdleden, andere kinderen in Schipluiden en voor onze vrijwilligers! We hopen daarom op gulle giften,” aldus een vertegenwoordiger van Scouting Schipluiden.