Stemmige Dodenherdenking in Maasland

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Sjaak van Houten)

Ook in Maasland was traditiegetrouw een Dodenherdenking bij het monument. Er werden tien kransen gelegd alvorens de inwoners van Maasland een mooie roos brachten.

Gemma van Winden-Tetteroo

“Vrijheid delen we met elkaar. De prijs van oorlog is te hoog,” zo zei wethouder Fred Voskamp in zijn toespraak. “Vandaag herdenken we de slachtoffers die zijn gevallen. De naam van één van die slachtoffers is dit jaar toegevoegd aan het monument in Maasland: Bastiaan van Buuren. Na 79 jaar staat zijn naam net als die van Jan de Bloois, Abraham Eijgenraam en Henk van Aalst op dit monument. In hen herdenken wij allen die hun leven gegeven hebben en we zijn dankbaar voor iedereen die heeft gestreden voor vrijheid en gerechtigheid. Oorlogen laten diepe littekens achter over de hele wereld. Littekens die 80 jaar later nog steeds zichtbaar zijn.”

Eerbetoon

Namens de gemeente heeft de wethouder samen met zijn echtgenote een krans gelegd. De families Van Buuren, Van Aalst, De Blooijs en Eijgenraam brachten ook een bloemenhulde aan hun dierbaren. Nabestaanden van het Voormalig Verzet en de Vereniging Oud Militairen Indië en Nieuw Guinea en een vertegenwoordiger van de Jonge Veteranen eveneens. Verder kwamen er leerlingen van de gezamenlijke basisscholen en de voorzitter van de Oranje Vereniging met zijn echtgenote met bloemen. Daarna konden alle aanwezigen een roos neerleggen bij het monument. Dat is altijd weer een indrukwekkend gezicht.

Na de kransleggingen konden de overige belangstellenden een mooie roos neerleggen bij het monument.