Avond- en nachtafsluiting Kruithuisbrug

Nieuws
Afbeelding
(Foto: Google Maps)

De provincie Zuid-Holland bereidt het onderhoud voor aan de Kruithuisbrug in Delft. De brug is 13, 14 en 15 mei 2024 in de avond en nacht dicht. Verkeer wordt omgeleid.

In juli en augustus 2024 wordt er groot onderhoud uitgevoerd aan de Kruithuisbrug. Dit heeft gevolgen voor alle wegverkeer; dit onderhoud wordt komende week voorbereid. 

Afsluiting

Om het onderhoud aan de Kruithuisbrug veilig voor te kunnen bereiden is de brug voor alle verkeer afgesloten op de volgende data:

  • Maandagavond 13 mei 20.00u tot dinsdagochtend 14 mei 06.00u
  • Dinsdagavond 14 mei 20.00u tot woensdagochtend 15 mei 06.00u
  • Woensdagavond 15 mei 20.00u tot donderdagochtend 16 mei 06.00u

Voor het autoverkeer is er een omleidingsroute. Fietsers kunnen gebruikmaken van de Abtswoudsebrug.

Groot onderhoud

Elke 15 jaar voert de provincie groot onderhoud uit aan de provinciale beweegbare bruggen. De Kruithuisbrug is nu aan de beurt. De verschillende onderdelen, zoals de elektrotechnische installatie (kabels, computeronderdelen), de verf en de slijtlaag (= toplaag wegdek) gaan ongeveer 15 jaar mee. 

Autoverkeer

Tijdens het onderhoud aan de Kruithuisbrug in juli en augustus is de brug zowel gedeeltelijk als helemaal afgesloten. Bij gedeeltelijke afsluiting blijft er steeds in beide richtingen één rijstrook beschikbaar: een rijstrook richting de A4 en een rijstrook richting de A13. Het autoverkeer kan dan over de brug blijven rijden met een aangepaste, lagere snelheid. Op momenten dat de brug is afgesloten is er een omleidingsroute voor het autoverkeer.

De afsluitingen zijn zoveel mogelijk in de avond en de nacht zodat het verkeer er zo min mogelijk hinder van ondervindt.

Fietsers en voetgangers

Het fietspad en voetpad over de brug zijn afgesloten van 19 juli 20.00 uur tot 26 augustus 06.00 uur. Dit betekent dat fietsers en voetgangers in deze periode een andere route moeten volgen.

Scheepvaart en recreatievaart

Vanaf 6 mei geldt er een hoogtebeperking van 5 meter 40.