Oostzaan Doet en Ontmoet, verbindende markt op het Kerkplein

Nieuws
Laagdrempelig evenement voor jong en oud.
Laagdrempelig evenement voor jong en oud. (Foto: Aangeleverd)

OOSTZAAN - Op donderdag 13 juni wordt Oostzaan getransformeerd van gezellig dorp in oergezellig dorp. Op het plein voor de kerk is een verbindende markt onder de naam Oostzaan Doet en Ontmoet. De klanten kunnen hun portemonnee thuislaten. Alles voor nop. Waarom? Uit menslievendheid. De hele sociale sector in Oostzaan is erbij betrokken, met zijn allen hebben ze de handen ineengeslagen. 

De Oostzaanse jongerenorganisaties hebben met elkaar het initiatief genomen, met name Oostzaners voor Elkaar en Jong Oostzaan, voor dit laagdrempelige evenement voor jong en oud. Hoezo laagdrempelig? Debby van Ingen, initiatiefneemster van het Warme Huis, weet dat er achter veel voordeuren stille problemen zijn. Mensen die worstelen met situaties op verschillende gebieden: financiën, eenzaamheid, opvoedproblemen met kinderen, scheidingen enzovoort. Waar kunnen al deze mensen terecht met hun vragen? Wie kan hen ondersteunen en de weg wijzen? 

Op deze markt zullen de instanties zich presenteren. De ene organisatie houdt zich bezig met het welzijn van kinderen. De andere is er voor de behoeftige families en weer een andere zet zich in om eenzaamheid te bestrijden en zo heeft elke instantie zijn eigen motivatie om zich hard te maken voor de Oostzaners. Maar de Oostzaners moeten ze ook weten te vinden. Maak dus hier op de markt kennis met alle ondersteunende organisaties van Oostzaners voor Elkaar. En zo ontstaat er een markt die voor veel mensen verhelderend en verbindend zal zijn. 

De organisaties die hebben meegewerkt aan de realisatie van dit evenement: Het Warme Huis met de weggeefmarkt, Jong Oostzaan, koffiekar, Brede school, Grote kerk het witte kerkje, SMD, Schuldhulp Oostzaan, WelzijnWonenPlus, Energiecoach Micheal, Wandelclub Oostzaan, De Bres, Jeugdteam, Sport ervice Oostzaan, BOA, Pluimvee Vereniging Oostzaan, WMO.

Kom dus op donderdag 13 juni tussen 14.00 en 17.00 uur naar het Kerkplein. Iedereen kan zich fijn uitleven. Er zijn spelletjes te doen, er klinkt muziek, en zijn spulletjes zoals kleding in alle kleuren, soorten en maten, speelgoed, vrijmarktspulletjes, kom gerust kijken en snuffelen of er iets van je gading bij is. Heb je iets nodig? Scoor het hier! 

Het doel van de markt is, om mensen zicht te geven op de hulpverlening en op laagdrempelige activiteiten in het dorp. Dit in het kader van het tegengaan van eenzaamheid en armoede.

Wie graag zelf zijn of haar spulletjes wil aanbieden: de markt wordt opgebouwd vanaf 13.00 uur, begint om 14.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Wel dienen deelnemers zelf een tafel te regelen en logo, activiteit en persoonlijke gegevens te mailen naar mikeaxl2002@gmail.com, of naar 06-47371882 via whatsapp.

Barbara van Wijk