Melvin's Dream is uit!

Algemeen
Melvin Smid en vrienden brengen een gezamenlijke toost uit op Melvin's Dream. Berging was vertegenwoordigd door Sjors Last (vierde van rechts) en Michiel Groen (rechts). Kunstenaar Marc staat derde van rechts.
Melvin Smid en vrienden brengen een gezamenlijke toost uit op Melvin's Dream. Berging was vertegenwoordigd door Sjors Last (vierde van rechts) en Michiel Groen (rechts). Kunstenaar Marc staat derde van rechts. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Rolstoeltennisser Melvin Smid is weer een stapje dichtbij zijn ultieme droom, deelname aan de Paralympics van 2024 in Parijs. Donderdagavond werd in Café Aad de Wolf het biertje Melvin's Dream gepresenteerd. Een bedenksel en brouwsel van Berging Brouwerij uit Purmerend. 

De achtergrond van Melvin's Dream voert terug naar de periode dat Melvin Smid een presentatie gaf op de school waarop Sjors Last, mede-eigenaar van Berging, zat. "Ik was zo onder de indruk van wat hij toen vertelde over ondernemerschap. Later zijn we elkaar weer tegen gekomen bij Reuring waar wij het speciale Reuring-biertje verkochten en Melvin vrijwilliger was. Ik heb zoveel respect voor iemand in een rolstoel met zó'n enorme drive", aldus Sjors Last.

Maatschappelijk

Het was voor Berging Brouwerij reden om speciaal voor het doel van Melvin een wat Last noemt maatschappelijk biertje in de markt te zetten. Last: "Het is een biertje met minder calorieën, zodat ook de sporter zich niet ongemakkelijk voelt als hij of zij het drinkt". 

Bedrag afdragen

Aan het einde van elke maand draagt Berging een bedrag af aan de Melvin Smid Wheelchair Foundation. Deze wordt vertaald naar de verkoop van het aantal biertjes van Melvin's Dream. Daarnaast heeft Mark de Vries, handelend onder de kunstenaarsnaam Marc (Freepainter), canvasdoekjes geschilderd en beschikbaar gesteld voor de verkoop. Melvin Smid: "Mark heeft bij het benefietdiner, onlangs bij Kriti Van Erol Savur, een doek van een bij een meter geschilderd en deze is geveild. Alle opbrengsten komen in de foundation. Ik voel me een gelukkig mens met zoveel." 

De Melvin Smid Wheelchair Tennis Foundation is opgericht om de ambitie van Melvin te ondersteunen en te faciliteren. Om dit financieel mogelijk te maken, heeft de stichting onder andere een crowdfunding opgezet, zoekt sponsors en doet aanvragen voor subsidies en andere soorten donaties. Daarnaast wil de stichting in de toekomst mensen, van welke leeftijd dan ook, motiveren om te gaan rolstoeltennissen en waar mogelijk en wenselijk te ondersteunen. En wil de stichting het rolstoeltennis in het algemeen onder de aandacht brengen. Dit zal gebeuren door middel van clinics, lezingen en presentaties.