Lopers Company Purmerend biedt totaalplaatje

Algemeen
Robert Teunisse (links) en Jeffry van der Park in de winkel aan de Peperstraat.
Robert Teunisse (links) en Jeffry van der Park in de winkel aan de Peperstraat. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Purmerend heeft met Lopers Company weer een specifieke hardloopspeciaalzaak binnen de stadsgrenzen. De winkel van Robert Teunisse en Jeffry van der Park is gevestigd aan de Peperstraat 16 en bedient hardlopers en wandelaars op hun specifieke behoeften.

Lopers Company verkoopt naast alle A-merken hardloopschoeisel accessoires, voeding en kleding. Met het geven van adviezen, het verstrekken van hardloopschema’s, de samenwerking met fysiotherapeuten, scholen en atletiekverenigingen, alsmede de aanwezigheid van hardloopschool Run Factory bieden Teunisse en Van der Park het totaalplaatje aan.

Veel loopanalyses

Woensdag 3 maart opende de speciaalzaak voor het eerst de deuren. Je zou denken dat met de maatregelen rondom corona in het achterhoofd geen sprake is van een knallende start. Integendeel, want via de website van Lopers Company hebben al vele tientallen enthousiastelingen een afspraak voor een loopanalyse gemaakt. Daartoe biedt de meer dan 20 meter hardloopbaan in de diepe winkel uitkomst. “Mensen die hier komen kunnen hier hardlopen, de analyse wordt op een groot beeldscherm geprojecteerd. Op die manier kunnen we ze helpen aan het goede schoeisel”, aldus Jeffry over de werkwijze.

Beiden weten waarover ze praten. Na het CIOS te hebben afgerond werkte Jeffry de afgelopen jaren bij verschillende hardloopspeciaalzaken. Daarvoor was hij topsporter op de middellange afstand. Thans traint hij een aantal loopgroepen. “Je kunt wel zeggen dat hardlopen in mijn aderen zit.” Robert Teunisse maakte na een jarenlange periode als honkballer 15 jaar terug voor het eerst kennis met het hardlopen. Vervolgens besloot hij marathons te gaan lopen, werd looptrainer bij NEA Volharding en maakte een tussenstap naar de triatlonwereld. Nu hebben ze elkaar onder de vlag van Lopers Company gevonden in een nauwe samenwerking.

Geen drempel

Van starter tot gevorderde loper kan optimaal terecht bij Lopers Company. Van een drempel is geen sprake, want de speciaalzaak ademt een en al bewegen. “Dat is ook onze opzet, om mensen in beweging te krijgen. Het is zo belangrijk en zo goed voor je gezondheid. Natuurlijk in deze coronaperiode, maar ook straks. Bovendien: het voorjaar is de mooiste periode om te gaan hardlopen”, roept Jeffry op.

Lopers Company, Peperstraat 16. De zaak is 6 dagen in de week open; van maandag tot en met zaterdag. “Zondag zijn we niet open, want dan lopen we zelf”, verklaart Robert de enige vrije dag in de week. Het telefoonnummer is 06 51253394. Het e-mailadres is purmerend@loperscompany.nl Tenslotte is de winkel op Facebook te volgen op Lopers Company Purmerend.