Spectaculaire verlichting tijdens de Lichtjesoptocht eerder dit jaar.
Spectaculaire verlichting tijdens de Lichtjesoptocht eerder dit jaar. (Foto: archieffoto Han Giskes)

Spectaculaire afsluiting Purmer 400 jaar met Finish Profiles Lichtjesoptocht

Algemeen

PURMER - Zaterdag 17 december om 19.30 uur start de afsluitende lichtjesoptocht van de succesvolle viering van Purmer 400 jaar. Dit zal weer een spectaculaire optocht worden met door lichtjes aangeklede tractoren en andere voertuigen. Er worden nog meer voertuigen rijdend door de Purmerpolder verwacht dan tijdens de openingsoptocht van 12 februari van dit jaar. Dit prachtige schouwspel is te bewonderen voor iedereen die een veilige plek inneemt langs de kant van weg waar de optocht langs rijdt.

Route

De lange stoet van verlichte tractoren en voertuigen trekt op 17 december door de Purmerpolder. De route is iets aangepast ten opzichte van de optocht op 12 februari. De route start om 19.30 uur bij Finish Profiles in de Baanstee. Van daaruit rijdt stoet via de Westerweg door Purmer Noord en Zuid de Purmerpolder in. We verwachter dat de optocht rond 22.30 uur weer terug is bij Finish Profiles. Een overzicht van de route en een plattegrond zijn te vinden op www.purmer400jaar.com.

Finish Profiles sponsor van de lichtjesoptocht

Chris van der Vossen, founder en CEO van de Finish Profiles Group is een trotse bewoner van de Purmer en draagt de organisatie van Purmer 400 jaar een warm hart toe. Van der Vossen: “Om het jaar met de vele geslaagde activiteiten groots af te sluiten sponsoren wij als Finish Profiles dit laatste evenement. Wij trakteren de deelnemers op een goed gevulde goodybag voor onderweg en na afloop op een mooie foto van hun versierde voertuig. Deelnemen aan deze lichtjestoer leeft onder de boeren. Dan is het mooi als wij daar een bijdrage aan kunnen leveren.”  

Viering Purmer 400 jaar

Afgelopen jaar is Purmer 400 jaar groots gevierd. Meer dan 40 activiteiten zoals de boerenmarkt, zeskamp, trekkeroptocht, praalwagenoptocht, volleybaltoernooi, veetentoonstelling, reünie, toneelvoorstelling, banenmarkt en bedrijvenavond waren allemaal een, meer dan verwacht, groot succes. Ook de feestavonden waren een spektakel waar nog lang over nagepraat wordt. Voorzitter Danny Schouten van Stichting Purmer 400 jaar: “We kijken terug op een fantastisch jaar dankzij de vele vrijwilligers die zich hiervoor, met veel energie, hebben ingezet. Ook zonder de bijdrage van de vele sponsoren was dit niet mogelijk geweest. Door deze bijdrages is het onmogelijke mogelijk geworden en hebben we aan bijna 8000 mensen een ongelooflijke ervaring mee kunnen geven. Meer dan 40 evenementen zijn er georganiseerd in samenwerking met meer dan 150 vrijwilligers, buurtverenigingen, Purmer Belang en Purmer Feesten. Daar zijn we ontzettend trots op. De viering heeft voor grote verbinding gezorgd met de bewoners van de Purmer en ver daarbuiten. We gaan dit onvergetelijke jaar dan ook afsluiten met deze mooie lichtjesoptocht.”

Laatste nieuws

Kijk voor de laatste nieuws over de Finish Profiles lichtjesoptocht en de route op www.purmer400jaar.com of volg Purmer400jaar op Facebook of Instagram. Een registratie van de regionale omroepen PIM,RTV Purmerend en LOVE is hier te zien. Een uitgebreid fotoverslag van alle festiviteiten is terug te zien op purmer400jaar.com.

Meer informatie via José de Jong; josedejong@planet.nl 

Afbeelding
Duikers brandweer trotseren ijskoude water Algemeen 26 jan, 17:09
Afbeelding
Start bouw eerste fase Kwadijkerpark Purmerend Algemeen 26 jan, 16:40
Afbeelding
60 jaar na lift naar korfbaltoernooi zijn Alex en Annie nog steeds gelukkig Algemeen 26 jan, 16:24
Afbeelding
Grote regionale postzegelbeurs in De Inval Purmerend Algemeen 26 jan, 16:17
Afbeelding
Aandoenlijke toespraak voor diamanten ouders Algemeen 26 jan, 14:09
Afbeelding
Werken in thuiszorg: 'Ik begeleid mensen naar een mooi einde' Zorg 26 jan, 11:07
Afbeelding
Grote vraag naar verkeersmaatje duidt op veel onveilige verkeerssituaties in Noord-Holland Algemeen 26 jan, 10:06
Afbeelding
Binnenstad Purmerend wordt 'huiskamer' van alle Purmerenders Algemeen 26 jan, 09:07
Afbeelding
Dierenwelzijn heeft altijd volle aandacht van Astrud Wildschut Politiek 26 jan, 09:00
Afbeelding
Tribute aan Led Zeppelin in P3 Cultuur 26 jan, 07:30
Afbeelding
Versmarkt in de Markthal? Doen! Algemeen 25 jan, 18:33
Afbeelding
Purmerendse Sara de Jong schittert in voorstelling Hendrik Groen Algemeen 25 jan, 17:00
Afbeelding
Aantal Nederlanders met een hersenaandoening blijft stijgen Algemeen 25 jan, 15:41