VVD-taart voor Tongen in Purmerend-initiatiefnemer Jeroen Riemeijer

Algemeen
Jeroen Riemeijer (midden) krijgt de taart uit handen van VVD Statenlid Joost van Gilse. Verder op de foto voorzitter van de VVD-fractie in Purmerend Bart van Elden (links), Vrienden voor Purmerend-voorzitter Hans van Gelder (vierde van rechts), Jan Peter Dompeling en leden van de VVD-fractie in Purmerend,
Jeroen Riemeijer (midden) krijgt de taart uit handen van VVD Statenlid Joost van Gilse. Verder op de foto voorzitter van de VVD-fractie in Purmerend Bart van Elden (links), Vrienden voor Purmerend-voorzitter Hans van Gelder (vierde van rechts), Jan Peter Dompeling en leden van de VVD-fractie in Purmerend, (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Als initiatiefnemer van het evenement Tongen in Purmerend kreeg Jeroen Riemeijer van Stichting Vrienden voor Purmerend dinsdagmiddag 14 februari in de Sligro Purmerend een taart uit handen van de Purmerendse VVD-fractie. Hiervoor was Joost van Gilse, Provinciale Statenlid van de VVD, naar Purmerend afgereisd. De partij geeft al 20 jaar lang op Valentijnsdag aan een persoon of organisatie die iets doet voor de samenleving. 

Naast Jeroen Riemeijer was voorzitter Hans van Gelder, voorzitter van Vrienden voor Purmerend, aanwezig. Van Gelder prees het aardigheidje van de VVD. “Het is leuk om op deze manier een pluim op de hoed te krijgen”, aldus Van Gelder. “Wij faciliteren naar onze doelgroep, de kwetsbare mensen in de stad. Gelukkig is er een groeiende groep van mensen en organisaties die net als wij iets willen doen voor deze mensen in de samenleving.”

Dat de overhandiging van de taart in de Sligro plaatsvond was geen toeval. “De Sligro is een grote en belangrijke sponsor van de activiteiten van Vrienden voor Purmerend. Vandaar dat we het een beetje onze plicht vonden om het juist hier te doen”, vertelde Bart van Elden, fractievoorzitter van de VVD in Purmerend/Beemster. De VVD heeft in de achterliggende jaren Valentijnstaarten uitgedeeld aan onder meer het Hospice, De Speelkraam, brandweer en het Dierenasiel.

Tongen in Purmerend vindt dit jaar plaats op maandag 9 oktober. De Purmerendse VVD heeft laten weten open te staan voor het leveren van hand- en spandiensten tijdens deze of andere activiteiten van Vrienden voor Purmerend.