Sinterklaasintocht Purmerend 2023 op zondag 19 november

Nieuws
Hij komt, hij komt op zondag 19 november naar Purmerend.
Hij komt, hij komt op zondag 19 november naar Purmerend. (Foto: Han Giskes)

PURMEREND - Stichting Purmerend Marktstad, sinds 1971 organisator van de intocht van Sinterklaas, maakt bekend dat de Sint op zondag 19 november voet zet op Purmerendse bodem. Dat doet de Goedheiligman een dag nadat hij officieel in het land arriveert. In dit artikel lees je alles over de Sinterklaasintocht Purmerend 2023.

De Sint komt aan in de kom van het Noord-Hollands kanaal en zet zijn eerste voetstappen op de Kanaalkade, ter hoogte van de Kanaalstraat. Stichting Purmerend Marktstad gaat ervan uit dat ongeveer 10.000 toeschouwers de intocht op de Kanaalkade en het vervolg op de Koemarkt het feest van de Intocht van Sint Nicolaas op de Kanaalkade en Koemarkt zullen bezoeken.

De stoomboot meert op 19 november tijdens de Sinterklaasintocht Purmerend aan de laatste steiger op de hoek van de Kanaalkade/Beemsterburgwal. Sinterklaas zal over een boardwalk naar het podium nabij de sluisbrug lopen. De boardwalk ligt op enige afstand van de Kanaalkade en loopt vanaf de Beemsterburgwal richting de Sluisbrug tot aan het Slotplein.

Het gevolg van Sinterklaas zal als gewoonlijk bestaan uit vele pieten. Hieronder ook knechten die zich op een Rhönrad door de stad verplaatsen.  

De route van de Sinterklaasintocht Purmerend

Programma:

13.30 uur Aankomst Stoomboot en pietenboot steigers Kanaalkade

13.45 uur Vertrek naar de Koemarkt in optocht via de Neckerdijk, Gedempte Singelgracht, Oude Vismarkt, Peperstraat, Dubbele Buurt, Breedstraat en de zuidwest (koude) kant Koemarkt.

14.00 uur Aankomst Sinterklaas en gevolg op de Koemarkt

14.10 uur Sint wordt welkom geheten door de Burgemeester

14.15 uur Openlucht receptie voor de kinderen op de Koemarkt voor het podium

15.15 uur Einde evenement vertrek via P- terrein voor Markthal op Koemarkt.