Wooncompagnie start proef met hospitaverhuur in gemeente Purmerend

Nieuws
Huurders van Wooncompagnie kunnen via Hospi Housing tijdelijk een slaapkamer verhuren of iemand helpen in kamernood.
Huurders van Wooncompagnie kunnen via Hospi Housing tijdelijk een slaapkamer verhuren of iemand helpen in kamernood. (Foto: aangeleverd)

PURMEREND - Een slaapkamer tijdelijk verhuren of iemand helpen in kamernood? Dat kan als huurder van Wooncompagnie in de gemeente Purmerend. Onder de noemer hospitaverhuur, of inwonen, moedigt de woningcorporatie haar huurders aan om woningruimte beter te benutten.

Meer woonmogelijkheden voor woningzoekenden

Een ongebruikte zolderkamer, de voormalige studeerkamer of de oude slaapkamer van inmiddels uitwonende kinderen. Vrijwel elke ruimte in huis is geschikt om tijdelijk te verhuren. Stefan van Schaik, directeur-bestuurder Wooncompagnie: “Ondanks dat Wooncompagnie alles uit de kast haalt om meer nieuwe woningen te bouwen, zullen ook in de komende jaren te weinig woningen beschikbaar komen voor nieuwe huurders. Om deze reden onderzoekt Wooncompagnie hoe de bestaande woningvoorraad intensiever kan worden gebruikt. Hospitaverhuur mogelijk maken is daar één van de oplossingen voor. Daarmee ontstaan meer woonmogelijkheden voor woningzoekenden. Ook voor de ‘hospitaverhuurders’ heeft het voordelen: een extra inkomstenbron, een woningzoekende kunnen helpen, gezelligheid in huis en wat extra hulp waardoor zij langer zelfstandig kunnen blijven wonen.”

Samenwerking met Hospi Housing

In samenwerking met Hospi Housing, een Nederlandse startup met expertise op het gebied van hospitaverhuur, introduceert Wooncompagnie de proef voor haar huurders in de gemeente Purmerend. Joost Bokkers van Hospi Housing: “Met deze samenwerking zetten we een belangrijke stap om hospitaverhuur mogelijk te maken voor een brede doelgroep huurders van Wooncompagnie.” Hospi Housing zorgt voor een goede match tussen de verhuurder van de kamer en de kamerzoekende en staat de verhuurder van de kamer bij met alle praktische stappen die nodig zijn.

Een proef in 2024

De pilot loopt van begin 2024 tot minimaal eind 2024. Na het eerste jaar wordt geëvalueerd en bepaald of en in welke vorm de samenwerking wordt voorgezet. Huurders van Wooncompagnie die interesse hebben kunnen meer lezen op de website van de woningcorporatie of direct contact opnemen met Hospi Housing. Het gehele proces voor hospita’s en gastgezinnen is gratis, aan kamerzoekers wordt bij een succesvolle match een eenmalig bedrag gerekend.

Over Hospi Housing

Hospi Housing is in 2019 opgericht met de missie om het kamertekort te verminderen. Dit doen ze door het concept van hospitaverhuur nieuw leven in te blazen. In de samenwerking met Wooncompagnie bieden ze persoonlijke begeleiding en advies aan potentiële hospita’s. Daarnaast helpen ze bij het vinden van een geschikte huurder.

Contactgegevens Hospi Housing:
06 13388424 of via info@hospihousing.com