Bestuurder Stefan van Schaik van Wooncompagnie kondigt vertrek aan

Nieuws
Stefan van Schaik vertrekt eind van dit jaar bij Wooncompagnie.
Stefan van Schaik vertrekt eind van dit jaar bij Wooncompagnie. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Directeur-bestuurder Stefan van Schaik legt uiterlijk per 31 december 2024 zijn functie neer als bestuurder van Wooncompagnie. Hij werkt dan ruim zestien jaar bij Wooncompagnie, waarvan tien jaar als directeur-bestuurder.

Stefan van Schaik zegt hierover: “Ik werk met veel plezier en voldoening bij Wooncompagnie. Elke dag weer geniet ik van de samenwerking met een geweldig team aan collega’s, netwerkpartners en vele betrokken bewoners. Afscheid nemen van al deze mooie mensen gaat niet makkelijk worden, maar ik voel dat dit het juiste moment is. Wooncompagnie staat er uitstekend voor; voor mij een goed moment om een nieuw pad te bewandelen. Waar dat mij gaat brengen weet ik nog niet, maar ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging.”

Jan Maarten van der Meulen is voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC). Ook hij blikt terug op de bestuursperiode van Stefan: “Namens de RvC spreek ik mijn waardering uit voor de kundigheid en bevlogenheid die Stefan gedurende zijn tien jaar als bestuurder heeft overgebracht op de organisatie. Samen met alle medewerkers heeft Stefan Wooncompagnie gebracht tot een van de best presterende woningcorporaties van Nederland”. 

Van der Meulen vervolgt: “Wij gaan op korte termijn starten met de werving van een nieuwe directeur-bestuurder. Wij waarderen dat Stefan tijdig zijn vertrek heeft aangekondigd zodat wij kunnen zorgen voor bestuurlijke continuïteit - hard nodig in deze ingewikkelde tijd op de woningmarkt”.