Vijftig attracties op kermis Purmerend

Nieuws

PURMEREND - De binnenstad van Purmerend staat van 12 tot en met 21 mei weer in het teken van de kermis. Die wordt op vrijdag 12 mei om 14.00 uur geopend. De kermis heeft dit jaar vijftig attracties en staat op de volgende locaties: Koemarkt, Kalversteeg, Plantsoenstraat, Looiersplein, Achterdijk en Gedempte Where.

Er zijn dit jaar meerdere primeurs te vinden, zoals de “Infinity” (eerste keer in Nederland), Heroes City XXL, Lost, Tornado en Buggy. Ook staan er attracties die enige tijd niet in Purmerend hebben gestaan. Zo zijn dit jaar op de kermis de Thriller en Bungee Katapult weer te vinden. Terug op veler verzoek zijn dit jaar ook de Booster Maxxx en Super Mouse. Deze attracties werden het meest gemist volgens de vorig jaar gehouden enquête. Ook de behendigheidsspelen zijn voldoende vertegenwoordigd met Pusher, Euroball, Derby, Skeebal en Lucky Cranes en de vertrouwde Schietsalon, Jackpot of Eendjesvangen. Snoepen kan bij de kraampjes met oliebollen, suikerspinnen, poffertjes, nougat, suikerwerken en churros. Ook aan de kleintjes is gedacht: zij kunnen zich vermaken op de glijbaan, Jumbo Carrousel, Kinder Octopussy en in de Waterballen. Na het succes van vorig jaar, is ook dit jaar op de openingsavond op 12 mei een waar Fright Night spektakel op het kermisterrein. Vanaf 20.00 uur lopen er meerdere acteurs om het kermispubliek te vermaken en vanaf 22.00 uur gaat 13th street open voor de echte waaghalzen.

Live tv

Nieuw dit jaar is 'Kermis on Air': live tv- en radio-uitzendingen vanuit een glazen studio op de Koemarkt verzorgd door RTV Purmerend. Daarnaast zijn er vele acties tijdens de kermis. Kijk voor meer informatie op www.kermispurmerend.nl of www.rtvpurmerend.nl. De kermis in Purmerend is een van de grootste kermissen van het land in de maand mei en vorig jaar door Eurofair verkozen tot een van de vijf beste kermissen in Nederland. Van 10 tot en met 22 mei is de Gedempte Where afgesloten. Er is een omleiding via de Burgemeester Kooimanweg en de Hoornselaan. De Nieuwstraat is op dinsdag 16 mei van 00.00 - 16.00 uur afgesloten vanaf de Nieuwegracht (in verband met de markt).