Open dag: Rouwen vanuit je hart

Partnerbijdrage
Yvonne van Bekkum.
Yvonne van Bekkum. (Foto: Diana Zwarthoed)

PURMEREND – Yvonne van Bekkum zet op 3 en 4 november de deuren open van haar atelier en coachingsruimte waar ze haar twee nauw verweven bedrijven combineert; coaching in rouw- en verliesverwerking en Hobbeezz bijenwaskunst.

Yvonne is rouw en verliescoach. “Dat trek ik heel breed, want rouwen en verlies betreft niet altijd een overlijden, ook scheiding of verlies van werk moet je vaak verwerken. Ik geef individuele rouwverwerking, creatieve rouwverwerking, familieopstellingen, lotgenotenavonden, maar ook stervensbegeleiding bij mensen thuis”, vertelt Yvonne.

Rouwen in eigen tempo

Daarnaast, en ermee verweven, heeft ze Hobbeezz. Een creatief bedrijf gericht op het schilderen met bijenwas. Beide bedrijven zijn met elkaar verweven want nadat ze haar zoon verloor bij een auto-ongeluk, bijna dertien jaar geleden, vond ze zelf uiteindelijk in bijenwas een manier om rust te vinden. “Rouw is voor iedereen anders. Iedereen gaat er anders mee om”, zegt Yvonne.  “Nadat ik mijn zoon verloor ging ik bijvoorbeeld heel erg hard werken. Dat was mijn overlevingsmechanisme. Vijf jaar lang woonde ik daar mijn lichaam mee uit tot ik helemaal uitgeput was en niets meer kon. Pas toen begon het rouwen. Dat doorgaan doe je niet bewust, het overkomt je. Iedereen rouwt in eigen tempo. En er is geen plekje waar je het kan parkeren. Je zult het moeten omarmen en proberen het te verweven in je leven.”

Bijenwas schilderen

Deel van haar rouwproces was de opleiding tot coach. Daarna de opleiding Rouw en verlies. En terwijl ze daarmee bezig was ontdekte ze hoe mooi bijenwas schilderen te gebruiken was bij het rouwproces. “Het mooie van bijenwas is dat je er intuïtief mee kunt schilderen. En iedereen kan het. Mensen willen er iets mee maken met een dierbare of met een overledene in het achterhoofd. Je schildert op gevoel, je legt je ziel bloot. Ik laat hier zien wat je er allemaal mee kunt doen en wat het kan doen bij rouw en verlies.” Deze creatieve uitlaatklep biedt mensen de mogelijkheid om hun emoties op doek te uiten, wat vaak leidt tot diepgaande gesprekken.

Open Dag

Tijdens de Open Dag nodigt Yvonne je uit om een kijkje te nemen in haar bijzondere wereld, waar rouw en creativiteit elkaar ontmoeten en je kennis kunt maken met haar inspirerende verhaal en unieke benadering van rouwverwerking. Ook mag je een kaartje schilderen (met een strijkboutje) om te ervaren hoe dit is. Voor degenen die al met bijenwas hebben gewerkt heeft Hobbeezz leuke aanbiedingen. 

Locatie: Roomvatstraat 6, Purmerend, T: 06- 10894805. Vrijdag 3 nov.: 10.00 tot 20.30 uur, zaterdag 4 nov.: 10.00 tot 16.00 uur. 

www.rouwenvanuitjehart.nl

www.Hobbeezz.com