Sinterklaas-intocht ook dit jaar weer iets anders dan normaal.
Sinterklaas-intocht ook dit jaar weer iets anders dan normaal. (Foto: Rodi Haarlem)

Sinterklaas naar Haarlem Centrum, Cronjé, Marsmanplein en Schalkwijk: dit moet je weten

Algemeen

HAARLEM - Nieuwe maatregelen, en dus ook een nieuwe invulling van de komst van Sinterklaas naar Haarlem Centrum en Schalkwijk. In dit artikel lees je er alles over.

Tijdens de persconferentie van afgelopen dinsdag bleek dat het niet de goede kant op gaat met de coronacijfers - en nieuwe maatregelen dus onvermijdelijk zijn. Tóch wordt voor Sinterklaas een uitzondering gemaakt. Ook de SantaRun Haarlem 2021 gaat vooralsnog wél door. 


Sinterklaas naar Haarlem-Centrum

“We zijn blij dat de Sinterklaas-intocht in Haarlem - die we nu de Sinterklaas-dóórtocht noemen - toch kan doorgaan”, zo laat organisator Marc Schultheis weten. “Al dan niet op een iets andere manier dan gepland.”

Om grote mensenmassa’s te voorkomen, zal Sinterklaas op 14 november om 13.00 uur aankomen bij het Spaarne in Schalkwijk. Vanaf daar varen hij en zijn pieten in ongeveer een uur en een kwartier het hele Spaarne rond.

Schultheis: “We roepen mensen dringend op zich te verspreiden over de route, zodat ze niet op een kluitje gaan staan en we het voor iedereen veilig houden. Die mogelijkheid bieden we met dit programma, dus het is aan de mensen zelf om zo verstandig te zijn op verschillende plekken te gaan staan.”

Tekst gaat door onder foto

sinterklaas sint intocht haarlem schalkwijk
Sinterklaas-intocht ook dit jaar weer iets anders dan normaal.

Extra bezoek Sint aan Haarlem

Ook op donderdag 25 november zal de Sint met zijn pieten in Haarlem te vinden zijn. Vanaf 19.00 uur zal hij zich op feestelijke wijze door het centrum verplaatsen met zijn schimmel.

Sinterklaas bezoekt Cronjéstraat

Op zaterdag 20 november is het de beurt aan de Cronjéstraat, waar je hem en zijn pietermannen tussen 12:00 en 16:00 uur in levenden lijve kunt ontmoeten. Enne... Vergeet je gekleurde kleurplaat niet mee te nemen! Meer over het bezoek van de Sint en pieten aan de Cronjéstraat lees je hier

sinterklaas pieten cronje cronjestraat haarlem
Op 20 november komt de Sint met zijn pieten naar de Cronjéstraat!

Sinterklaas bezoekt Marsmanplein

Natuurlijk slaan de Sint en zijn pietermannen ook het Marsmanplein in Haarlem-Noord niet over dit jaar. Op zaterdag 13 november kun je ze daar ontmoeten tussen 12.00-17.00 uur. Zo kun je de Goedheiligman bijvoorbeeld een mooie tekening of je verlanglijstje geven, of geniet van de optredens van de pieten! 

Wel goed om te weten is dat je je even moet aanmelden van tevoren. Je tickets voor Sinterklaas op het Marsmanplein koop je hier. En vergeet je Coronatoegangsbewijs/QR-code niet!

Sint naar Schalkwijk

Wat betreft het bezoek van Sinterklaas aan Schalkwijk verandert er niet zoveel, laat Janneke Heinen van Centrum Schalkwijk weten. “Zoals we weten zijn de mondkapjesplicht en de 1,5 meter afstand weer terug, maar de Meet & Greet met de Sint kan gelukkig alsnog gewoon doorgaan. We hadden al bewust voor geen intocht gekozen, dus met de markering rondom de Sint bij de Meet en Greet zodat afstand kan worden gehouden, moet het veilig genoeg zijn voor iedereen.”