Sint neemt afscheid van Piet

Algemeen
Sinterklaas neemt afscheid van burgemeester Piet Bruinooge.
Sinterklaas neemt afscheid van burgemeester Piet Bruinooge. Foto: VINCENTDEVRIESFOTO.NL

ALKMAAR - Niemand minder dan Sinterklaas heeft donderdagmiddag namens ‘Stichting Intocht Sint Nicolaas in Alkmaar’ afscheid genomen van burgemeester Piet Bruinooge. Sint en Piet werkten jarenlang samen in Alkmaar en omdat de burgemeester per 1 oktober zijn functie neerlegt, was een bescheiden afscheidsfeestje was op zijn plaats.

“Ik deed de deur van huize De Dieu aan de Langestraat open en Piet was heel verbaasd!”, laat Sinterklaas in een reactie weten. “We werken al jaren heel prettig samen en dus wilden we - nu zijn afscheid nadert - zelf ook even afscheid nemen. Hij kreeg een mooie foto met de tekst ‘Dag Piet, bedankt voor de mooie intochten’. Piet was altijd aanwezig bij de intocht, maar bleef er de hele dag bij en dat is toch bijzonder. We hebben vanmiddag met een mooi gedicht afscheid genomen!” 

Alternatieve sinterklaasintocht

Dit jaar zal er geen reguliere sinterklaasintocht op het Waagplein zijn, maar de stichting werkt wel aan een alternatief sinterklaasfeestje op 15 november op het evenemententerrein. “Dit wordt echt wel een mooi feestje hoor”, verzekert Sinterklaas. “Er komen clowns en ik kom natuurlijk zelf ook even langs.” 

Bruinooge is sinds januari 2007 burgemeester van Alkmaar. Hij liet onlangs weten per 1 oktober te stoppen als burgemeester.