Moet jij voorlopig nog thuiswerken? Met deze tips zorg je ervoor dat dit soepel verloopt

Algemeen
Afbeelding
(Foto: Pixabay)

Het is bijna een jaar geleden dat we met z’n allen voor het eerst in lockdown gingen door de uitbraak van het coronavirus. Waar sommigen van ons tussendoor nog even naar kantoor gingen, zitten velen van ons al bijna een jaar thuis. Moeilijk vol te houden. Helemaal als je ook nog kinderen die na school moet vermaken. Wil jij niet gillend gek worden? Volg dan onderstaande tips.

Zorg voor zo min mogelijk (onnodig) geluid

Als je in een concentratie wilt komen, is het belangrijk dat je niet zomaar afgeleid wordt door ieder geluidje. Zo is het aan te raden om jezelf een beetje af te zonderen van de rest als je niet alleen thuiswerkt. Daarnaast kun je dingen veranderen in huis zodat er minder geluid zal zijn. Zo kun je bijvoorbeeld vragen aan iedereen in huis om geen schoenen te dragen en deuren rustig dicht te doen. Ook kun je stoel viltjes en stoelwielen onder je stoelen bevestigen.  Deze zorgen ervoor dat het schuiven van je stoelen soepel verloopt en niet voor een irritant geluid zorgt. Wel zo fijn als er meerdere mensen thuiswerken.

Maak een schema of gezamenlijke agenda

Als je met meerdere mensen tegelijk thuiswerkt of thuis bent, moet je rekening met elkaar houden. Dit gaat een stuk makkelijker als je weet waar de ander de hele dag mee bezig is. Zo weet je wanneer je iets stiller moet doen en wanneer er tijd is voor een praatje. Een tip is om een gezamenlijke agenda te maken. Hier kan iedereen zijn of haar eigen taken en afspraken plaatsen. Zo weet jij altijd waar jouw huisgenoten of familieleden mee bezig zijn. Heb je kinderen? Dan kun je deze agenda in de ochtend met elkaar doornemen. Zo weten je kinderen waar ze aan toe zijn en wanneer ze je wel en ook niet iets kunnen vragen.


Pixabay

Zorg voor een gezamenlijke pauze

Iedereen heeft taken en doelen die hij of zij die dag of week moet behalen. Toch is het ook heel belangrijk om samen een pauze in te lassen. Zo kunnen jullie allemaal even jullie hoofd leegmaken en met elkaar zijn. Daarnaast kunnen er in de pauze minder belangrijke zaken besproken worden waarvoor tijdens het werk geen tijd is. Als je kinderen hebt, kun je ze vragen om alle vragen die ze hebben op te schrijven, zodat jullie deze in de gezamenlijke pauze kunnen bespreken. Zo krijgen jouw kinderen hun antwoorden en word jij niet altijd gestoord.

Wij hopen dat je met deze paar tips het thuiswerken vol gaat houden. Heel veel succes!

(Dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van Rodi Media)