De 5 lekkerste Halloween hapjes om zelf te maken

Algemeen
Gevaarlijk lekker!
Gevaarlijk lekker! (Foto: Adobe Stock)

Samen griezelige Halloween hapjes voorbereiden maakt Halloween nog leuker! Wij hebben een paar heerlijke én griezelige Halloween hapjes op een rijtje gezet.

1. Halloween hapjes: aardbeienspookjes

Doop verse aardbeien in witte chocolade. Laat dit even drogen. Gebruik donkere chocolade voor de oogjes en de mond. Smullen geblazen!


2. Halloween hapjes: hotdog mummies

Pas op, want deze hotdogs zijn gevaarlijk lekker! Maak je eigen worstenbroodje met bladerdeeg en laat een deel van de worst onbedekt. Dit wordt het gezichtje. Met currysaus kun je hier oogjes op maken, maar je kunt ook snoepoogjes gebruiken. Serveer dit met ketchup en mosterd. Mjam!


3. Halloween hapjes: bezemsteeltjes

Ook deze Halloween hapjes mogen niet ontbreken: heb jij altijd al je eigen bezem willen maken? Deze zijn wel héél lekker. Wat heb je nodig: trekkaas, zoute sticks en verse bieslook. Snijd de trekkaas in drie stukken. Stop een zoute stick in ieder stukje. Snijd de onderkant van de trekkaas in sliertjes, zodat het op een bezem lijkt. Om de bovenkant van de kaas mag je een stukje verse bieslook binden. Niet te snel wegvliegen!

4.  Halloween hapjes: crispy spookjes

Deze angstaanjagend lekkere chips zijn binnen een kwartiertje gemaakt! Wat heb je nodig: vier tortilla’s, wat olijfolie, een beetje zout en een spooky koekjesvorm. Snijd de vormpjes uit, sprenkel hier wat olijfolie overheen, strooi er een snufje zout over en doe ze in de oven. Garneer de spookjes met zelfgemaakte guacamole. Angstaanjagend lekker!

5. Halloween hapjes: minipizza’s

Maak het geheel af met deze overheerlijke minipizza’s in de vorm van pompoentjes, doodskistjes en botjes. Lekker én snel gemaakt. Ideaal voor een Halloweenfeestje! Het recept bekijk je hier:

Wat is Halloween?

Nog even over Halloween: wat vieren we eigenlijk tijdens Halloween? En wat is het verhaal erachter? 

Halloween is een feestdag die elk jaar in oktober wordt gevierd. Van oorsprong is Halloween een Keltische feestdag, die oorspronkelijk werd gevierd om de doden te eren. In de loop der jaren is het feestdag overgewaaid naar Amerika en wordt Halloween in ook Nederland steeds populairder. 

Tijdens Halloween verkleden mensen zich, bijvoorbeeld als heks of spook (in elk geval vaak rond het ‘griezelthema’). Ook worden er diverse Halloween-feesten, speurtochten en andere themabijeenkomsten georganiseerd, voornamelijk voor kinderen maar ook steeds vaker voor volwassenen. 

Halloween feestdag?

Overigens is Halloween geen nationale officiële feestdag in de meeste landen. Het wordt eerder beschouwd als een cultureel en commercieel evenement. Hoewel bepaalde gebieden wel lokale vieringen kunnen houden, blijven de meeste mensen op Halloween gewoonlijk aan het werk en op school.