Buurthaven blijft ook in 2021

Algemeen
Inwoners van Amsterdam-Noord hopen snel weer te genieten bij de Buurthaven.
Inwoners van Amsterdam-Noord hopen snel weer te genieten bij de Buurthaven. ((Foto: Gemeente Amsterdam))

NOORD - Ook in 2021 kunnen buurtbewoners elkaar ontmoeten aan de Gallische Tafel en genieten van de Soeptuin. De Timmerwerkplaats blijft er voor de kinderen. De Hondenspeeltuin is er voor u en uw hond. De gemeente heeft Buurthaven een vergunning verleend voor 2021. De coronamaatregelen zijn leidend voor de invulling van de activiteiten.

Afgelopen zomer was Buurthaven nog één van de weinige plekken midden in Amsterdam waar je veilig en rustig kon genieten van de buitenlucht. Ook dit blijft in 2021. Daarnaast komen er in 2021 speeltoestellen bij en start de Soeptuin met een landbouwschool. En mogelijk komt er kleinschalige buurthoreca.

Plek voor de buurt

Buurthaven is sinds 2019 een plek waar bewoners en organisaties uit de buurt sociale initiatieven organiseren. Het terrein aan de Willemsluis is lange tijd een bouwterrein geweest voor de Noord/Zuidlijn. De gemeente Amsterdam stelt het terrein nu tot eind 2021 beschikbaar voor de buurt. Bij Buurthaven coördineert Placemakers het programma en ondersteunt buurtbewoners bij ideeën en plannen. Placemakers is een interdisciplinair en creatief bureau voor stadsactivatie.

Leuk idee

Wanneer de coronamaatregelen het toelaten, kunnen buurtbewoners en lokale organisaties weer kleinschalige activiteiten organiseren in Buurthaven. Heeft u een leuk idee voor Buurthaven? Stuur dan een e-mail naar info@buurthaven.amsterdam.