Buikslotermeerplein krijgt vlindertuin

Algemeen
Dit is een sfeerbeeld, geen waarheidsgetrouwe impressie van de vlindertuin.
Dit is een sfeerbeeld, geen waarheidsgetrouwe impressie van de vlindertuin. (Afbeelding: gemeente Amsterdam)

NOORD - De gemeente Amsterdam en Placemaking Plus organiseerden afgelopen zomer de Place Game Buikslotermeerplein. Het doel van het spel was kansrijke ideeën over de inrichting van het Buikslotermeerplein in Amsterdam-Noord op korte termijn werkelijkheid te laten worden. Een van de opgehaalde ideeën wordt uitgevoerd: het Buikslotermeerplein krijgt een vlindertuin.

De aanleg van de vlindertuin is een initiatief van Mot in Mokum. De tuin komt tussen de Pathé Euroscoop en het parkeerterrein met de GGD-testlocatie. Deze openbare heemtuin bestaat uit vijfbloemenvelden met een thema. Mot in Mokum gaat het tuinieren opzetten met buurtbewoners. En er komen educatieve bijeenkomsten voor jong en oud. Op het terrein komen een terras en een gebouw voor opslag van tuinmateriaal en het houden van cursussen.
De gemeente stelt deze locatie voor drie jaar beschikbaar aan Mot voor Mokum. Zij zorgen zelf voor de beplanting en het beheer. In januari 2021 legt de gemeente de paden van de vlindertuin aan. Daarna kan Mot voor Mokum starten met de inrichting van de tuin. Het Placemaking Team staat open voor meer ideeën om het Buikslotermeerplein te verlevendigen. Aanmelden kan via info@bf-as.nl.