Fietstochten langs groeninitiatieven

Algemeen
Fietsers op expeditie langs groeninitiatieven in het stadsdeel.
Fietsers op expeditie langs groeninitiatieven in het stadsdeel. (Foto: Roos Trommelen)

NOORD - Onder leiding van groencoaches Ineke, Wendy en Romanee gingen woensdag 18 augustus drie groepen fietsers op expeditie langs mooie groeninitiatieven in het stadsdeel. Eén groep ging de kant van het Waterlandplein op, de andere richting Tuindorp Oostzaan en weer een andere groep fietste door Oud Noord. Ook bestuurders Saskia Groenewoud en Erna Berends stapten op de fiets.

Noord is rijk aan mooie en heel verschillende groeninitiatieven en er komen er steeds meer bij. Je komt ze op allerlei plekken door het hele stadsdeel tegen: van groene, diervriendelijke oevers tot groene borders en geveltuinen, van buurtmoestuinen en drijvende tuinen tot siertuinen en vlindertuinen.

De deelnemers van de fietstochten maakten kennis met onder andere het groen bij De Waaier in Tuindorp Oostzaan, met de nieuwe vlindertuin van Mot in Mokum aan het Buikslotermeerplein, met Buurttuin De Kleine Wereld, Park het Woud aan de Nibbixwoudstraat en met de vele nieuwe geveltuintjes in en om de Alkmaarstraat: inspiratie en variatie genoeg!

Buurtgroen020

De fietstochten zijn een initiatief van Peter Duitman van Buurtgroen020. Met de tochten wil hij bewoners met een voorliefde voor groen kennis laten maken met groene initiatiefnemers in het stadsdeel. De deelnemers van afgelopen woensdag waren in elk geval enthousiast, de tochten zijn dus zeker voor herhaling vatbaar.

Eigen groeninitiatief

Wie in Noord woont  en zelf een stukje stadsdeel wil vergroenen met een initiatief kan bij de gemeente een aanvraag doen en voor advies en voor begeleiding aankloppen bij een Buurtgroen020 groencoach. Voor meer informatie www.buurtgroen020.nl. Een aanvraag doen bij de gemeente Amsterdam: kan via www.amsterdam.nl/groenebuurt of door een e-mail te sturen naar groen.noordmakers@amsterdam.nl.