(Foto: Aangeleverd)

Strand- en duinloop van AV Castricum voor jong en oud

CASTRICUM - Zondag 5 januari organiseert Atletiek Vereniging Castricum de derde van de vier Strand- en duinlopen van dit seizoen.

Dé voorbereiding op de Saucony Egmond Halve Marathon

Iedereen kan meedoen, en je hoeft geen lid te zijn van een atletiekvereniging. Beginnende lopers kunnen meedoen aan de loop over 4,0 kilometer. De start is op de atletiekbaan aan de Zeeweg, en de route voert door het duingebied. De gevorderde lopers kunnen kiezen voor 10,1 km of 15 km. Deze beide routes voeren door het duingebied en over het strand, en zijn een uitstekende voorbereiding op de Saucony Egmond Halve Marathon een week later. De Strand- en duinlopen staan in de regio bekend als een gezellig en kleinschalig evenement, met bij iedere loop zo'n 300-400 hardlopers van jong tot oud aan de start.Ook aan de jeugd is gedacht. De jeugd van 5 tot en met 12 jaar kan meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,3 km. Het parcours van deze route maakt vanaf de atletiekbaan een ronde nabij Johanna's Hof. Het leuke hier is dat ouders met de kinderen mee kunnen lopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 4,0 km of de langere afstanden.

Voor alle kinderen, die 5 januari meedoen aan de Strand- en duinloop van AV Castricum, is er een leuke herinnering, en voor de beste drie jongens en meisjes in verschillende leeftijdscategorieën zijn er prijzen te verdelen. Wel n inschrijven via www.inschrijven.nl. Inschrijven op de dag zelf kan, is alleen iets duurder. Alle routes starten vanaf de atletiekbaan aan de Zeeweg in Castricum: 2,3 km en 4,1 km om 10.15 uur; langere afstanden om 10.45 uur. Tevens is douchegelegenheid aanwezig.

Meer berichten