Kinepolis Den Helder weer open

Algemeen
Dankzij de combi deals blijven de rijen bij het horecagedeelte kort.
Dankzij de combi deals blijven de rijen bij het horecagedeelte kort. (Foto: vincentdevries.nl)

DEN HELDER - Eindelijk mogen we weer naar het witte doek. Vanaf maandag 1 juni mogen bioscopen weer open. Zo ook Kinepolis in Schagen en Den Helder. Klaar, en actie!

De afgelopen weken is er achter de schermen hard gewerkt om de twee vestigingen weer operationeel te krijgen. Dunja Rekker, Theater manager van Schagen en Den Helder, is ontzettend blij dat Kinepolis weer open gaat. "Het is zo fijn dat we weer gasten mogen verwelkomen. De komende weken gaan we kijken hoe alles loopt en of er zich situaties voordoen waar we op kunnen anticiperen. Maar voorlopig zijn we er helemaal klaar voor."

Grote opruiming

De afgelopen weken was er weinig actie. "Alles stond uit, de lampen de projectors, de filters, dit alles om elektriciteit te besparen. Daarnaast hebben we voornamelijk opgeruimd en schoongemaakt. Het is echt gigantisch aangepakt. De opslagruimtes onder de zalen stonden helemaal vol. Deze zijn grondig gereinigd, en we hebben alle voorraden gecheckt op datum en hebben vooral kapotte spullen als stoelen, decoraties voor feestdagen en andere versieringen weggegooid.

De laatste paar dagen wordt de checklist gebruikt om de laatste puntjes op de i te zetten. "We plaatsen stickers en strepen voor de anderhalve meter afstand, we lopen de routes na van de bezoekers en we hebben het zitgedeelte in de horecaruimtes weggehaald. Het is een beetje kale bedoeling, maar het is even niet anders."

Om de anderhalve meter regel te garanderen, mogen er maximaal 30 bezoekers per zaal. In Schagen begint de vestiging met 4 zalen die opengaan, in Den Helder zullen de drie zalen beneden opengaan. "De komende weken gaan we kijken hoe het zich ontwikkelt en of er meer zalen op kunnen. We moeten het echt per week aankijken," vertelt Rekker.

Koop tickets online

De zalen zijn zo ingericht dat iedereen ruimte genoeg heeft. Tussen de bezoekers zitten 3 lege stoelen en zowel voor als achter de bezoeker is er één lege rij. "We hebben alles zorgvuldig afgeplakt en een medewerker begeleidt iedereen naar zijn of haar stoel. Zo weten we zeker dat we de regelgeving kunnen naleven. Er kan ook geen plaats gereserveerd worden bij het bestellen van een ticket. Dit allemaal om de veiligheid te waarborgen."

Voor de bezoeker zal het even wennen zijn, maar daartegenover staat dat je naar de film kunt. "Er komen ongetwijfeld situaties waarbij mensen misschien niet begrijpen waarom we zo streng de regels handhaven. Maar het is heel simpel, er is geen keuze. Kun je je hier niet in vinden, dan raden we je aan om iets anders te gaan doen."

Tickets kunnen alleen online gekocht worden, te samen met een combi deal van snacks met een drankje. Zo voorkom je lange rijen bij het horecagedeelte. Verder is alleen het invalidentoilet open. Er zijn geen pauzes, dus drink niet teveel tijdens de film.

Leuk uitje

Kijk voor de openingstijden en welke films er draaien per vestiging, op de website van Kinepolis. "We raden iedereen aan om online alle regels door te nemen, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Denk hier vooral aan of je wel of niet naast elkaar kunt zitten. We willen juist iedereen een leuk uitje aanbieden."

Genoeg ruimte om genieten van de films.