Rodi Media past nieuwe werken toe vanuit het hart van de samenleving

Algemeen
De redactieleden inspecteerden dezer dagen alvast hun nieuwe werkplek. Tot goedkeuring van manager Jacob Ruig (midden).
De redactieleden inspecteerden dezer dagen alvast hun nieuwe werkplek. Tot goedkeuring van manager Jacob Ruig (midden). (Foto: Han Giskes)

REGIO - Rodi Media heeft de vestiging aan Signaal 4 in Purmerend verlaten. Daarvoor in de plaats komt een ruimte in de hoofdvestiging van Bibliotheek Waterland aan de Waterlandlaan in Purmerend. Zodra deze weer open mag opereren de redacties van het Purmerends Nieuwsblad, Ons Streekblad, Kompas, Zaans Stadsblad en Noord-Amsterdams Nieuwsblad tenminste twee dagen in de week vanaf de tweede verdieping van de bieb.

Multi mediale uitgever gaat deels vanuit de bibliotheek in Purmerend werken

Corona bepaalt nu iets meer dan een jaar ons dagelijks leven. Gelukkig ziet het ernaar uit dat de we de komende maanden, als iedereen gevaccineerd is, langzaam maar zeker het oude normaal op kunnen pakken. Gelukkig!

Ondanks alle ellende kende het afgelopen jaar ook positieve kanten. Met name bedrijven die creatief en inventief zijn hebben thuiswerken niet als een bedreiging gezien, maar meer als kans. Zoals Rodi Media. Als iets duidelijk is geworden dan is het dat vanuit huis werken goed werkt! Onze redactiemensen en media-adviseurs waren en blijven op deze manier goed bereikbaar via de vertrouwde e-mailadressen en telefoonnummers.

‘Nieuwe werken 2021’

Het heeft de directie van Rodi doen besluiten om de aflopende huurovereenkomst van het pand aan Signaal 4 in de Baanstee per 1 februari jongstleden niet opnieuw met 5 jaar te verlengen. Met de wijsheid van het afgelopen jaar in het achterhoofd is besloten om de koers qua locatie en bereikbaarheid danig te wijzigen en om te vormen naar het ‘Nieuwe werken 2021’. Dat betekent deels op locatie en deels vanuit huis aan de slag. Niet geheel toevallig valt dit proces samen met de digitale transitie (van printbedrijf naar een goede combinatie van print en digitaal) die Rodi Media met succes doormaakt en verder ontwikkelt.

De hoofdvestiging van Bibliotheek Waterland dus als het nieuwe ‘huis’ van de contentmakers en media-adviseurs van het Purmerends Nieuwsblad, Ons Streekblad, Kompas Landsmeer en Oostzaan, Zaans Stadsblad, Noord-Amsterdams Nieuwsblad en Regio Zaken Waterland, het succesvolle en gewaardeerde business-to-business magazine. Helaas moeten we nog even wachten totdat de bibliotheek weer open mag.

Redactielokaal

Op de tweede etage van de bibliotheek wordt de glazen ruimte op maandag en dinsdag omgeturnd tot redactielokaal van onze nieuwsbladen, websites (rodi.nl) en sociale media die vanuit Rodi Purmerend worden uitgegeven. Dat betekent ook dat lezers, contacten, tipgevers en andere belangstellenden ons hier op genoemde dagen kunnen vinden. Dat betekent dat we nóg nadrukkelijker dan voorheen aanwezig zijn in de haarvaten van de samenleving. Omdat we blijven geloven in hyperlokale betrokkenheid. De telefoonnummers en e-mailadressen van de redactiemensen blijven zoals ze waren.

Norbert van Halderen is directeur van Bibliotheek Waterland. Hij noemt de vestigingen van de bieb het hart van de samenleving. Voor de hoofdvestiging in Purmerend komt er nog iets extra’s bij. Het gebied waar de bibliotheek is gevestigd (Stationsgebied) maakt onderdeel uit van de plannen in het kader van Purmerend 2040. Waar wonen, werken, activiteiten, openbaar vervoer en (re)creativiteit op termijn hand-in-hand gaan. Rodi Purmerend kan bijna niet wachten om middenin het hart van de samenleving te werken. We houden u de komende weken op de hoogte.