Prinses Carnaval Nikki en Prins Carnaval Roberto P. geflankeerd door de hofdames: zij hebben er zin in!
Prinses Carnaval Nikki en Prins Carnaval Roberto P. geflankeerd door de hofdames: zij hebben er zin in! (Foto: Richard Heeres)

De Haringhoppers: 'Geniet van het leven!'

ENKHUIZEN - Carnaval staat voor de deur. De Haringhoppers hebben er zin in. De Blaaskaken oefenen de longen uit hun lijf en Prins Carnaval Roberto P. en Prinses Carnaval Nikki lopen zich warm voor hun taak. Denk ook aan de ander met carnaval is hun boodschap, maar vooral ook: maak plezier met elkaar!

Prins Roberto P. is in het echte leven eigenaar van NIBO installatietechniek. Een levensgenieter is hij ook. "Het hoeft niet alleen te gaan over hoeveel biertjes je drinkt."

Hij heeft er ontzettend veel zin in om de sleutel van Haringdonk in ontvangst te nemen. "De burgemeester zal de sleutel van het stadhuis aan mij overhandigen. Dat is toch wel een bijzonder moment. Tijdens carnaval trek ik aan de touwtjes in Enkhuizen", zegt hij met een knipoog. Zonder gekheid, als prins is het hem vergund een boodschap mee te geven aan het gemeentebestuur en die heeft hij wel, maar dat is nog even wachten tot het officiele moment daar is.

Prinsenpaar

Samen met prinses Nikki, leerkracht op 't Palet in Grootebroek, werd het prinsenpaar vorig jaar 11 november verkozen. "De gezellige sfeer, muziek en vrolijke mensen werken aanstekelijk en we hoefden dus niet lang na te denken toen voorzitter André Stuut ons vroeg of wij prins en prinses wilden zijn."

In hun vrije tijd houden ze naast lekker eten en drinken veel van sporten. Bob schaatst en Nikki speelt zaalvoetbal. Hun gezamenlijke liefde is fietsen.

Plezier

De echte reden om ja te zeggen tegen deze eervolle functie is serieuzer. "Belangrijk onderdeel van carnaval is dat je denkt aan de ander. We gaan ook leuke middagen verzorgen voor onder andere mensen met een verstandelijke beperking en ouderen. Daar doe ik het voor. Dat geeft mij veel plezier."

De boodschap van Roberto P. is zowaar carnavalswaardig. "Kijk om je heen en geniet van elke dag. Denk niet in problemen, maar in oplossingen. Help elkaar en respecteer elkaar. Geniet van het leven!"

Carnavalskleding

Zijn belangrijkste carnavalskleding? "De steek natuurlijk!", zegt Roberto P. met lichte aarzeling. "Want de boerenkiel past mij ook heel goed, lekker eenvoudig."

Wie de Gouden Haring krijgt voor zijn of haar belangeloze inzet voor het verenigingsleven van Enkhuizen is al bekend, maar nog strikt geheim! "Ik kan wel vertellen dat het dit keer om een wat jonger iemand gaat. Wie bij de uitreiking wil zijn, nodig ik uit om maandagmiddag met ons mee te vieren. "

Frisfeest

Van 21 tot 25 februari is Enkhuizen Haringdonk. Het programma van de Haringhoppers is uitgebreid. Bijzondere vermelding waard is het Frisfeest vrijdagavond voor de jeugd van 12 tot en met 15 jaar, vindt Prins Roberto P. "Niet drinken en toch een vrolijke boel! De jeugd van West-Friesland was afgelopen jaar massaal aanwezig bij ons eerste Frisfeest. Afgelopen jaar bezochten maar liefst 150 tieners deze topavond. De DJ bracht de sfeer er snel in en bijna iedereen vroeg na afloop of we het volgend jaar alsjebieft weer willen organiseren. Dat doen we graag!" Voor iedereen vanaf 16 jaar barst zaterdagaond het échte carnaval los.

Lees in de papierenversie van de Drom deze week het uitgebreide programma van het carnavalsweekend.

Meer berichten