De Grote Haarlemse Kerstspeurtocht nu beschikbaar!

Algemeen
Het opdrachtblad is ook op te halen bij de VVV op de Grote Markt.
Het opdrachtblad is ook op te halen bij de VVV op de Grote Markt. (Foto: Rodi Haarlem)

HAARLEM - Spaarnelanden organiseert dit jaar de grote Haarlemse kerstspeurtocht! De kerstbomenactie is helaas weggevallen door corona en zo wordt er toch wat leuks voor kinderen aangeboden.

In een actieve puzzeltocht worden kinderen (en hun ouders) uitgedaagd om in de stad op zoek te gaan naar antwoorden op verschillende vragen over Haarlem, kerst en nog veel meer. Het opdrachtblad is nu beschikbaar: www.spaarnelanden.nl/speurtocht

Hoe werkt het?

Kinderen (en ouders) kunnen zelf kiezen wanneer ze deze speurtocht in de kerstvakantie wilt doen, het duurt ongeveer 2 uur. Het enige dat ze mee moeten nemen is: een fiets, een pen, wat eten en drinken en natuurlijk het opdrachtblad.

Waar ophalen?

Het opdrachtblad staat op de website van Spaarnelanden als download om thuis te printen. Ook is het vanaf donderdag 17 december op te halen bij de VVV op de Grote Markt en bij meerdere supermarkten, de precieze locaties staan op de website. Voor kinderen onder de 12 jaar raden we aan om samen met een ouder/begeleider op pad te gaan.

Foto na speurtocht

Na de speurtocht kan er een foto gemaakt worden van het ingevulde opdrachtblad en per mail verstuurd worden naar speurtocht@spaarnelanden.nl. Inleveren bij de VVV op de Grote Markt kan ook. I.v.m. de nieuwe lockdown is het niet meer mogelijk het opdrachtblad in te leveren bij de bibliotheek.

De prijzen

1x de Superprijs t.w.v. €500: bestemd voor een activiteit met de hele klas 25x VVV-bon t.w.v. €10,- 3x een voetbal, helemaal gemaakt van afval

Op 20 januari maakt de wethouder de winnaars bekend!

Coronaproof speurtocht

Deelnemers kunnen zelf kiezen op welk moment in de kerstvakantie ze aan De grote Haarlemse kerstspeurtocht meedoen. Hierdoor voorkomen we dat er teveel kinderen en ouders tegelijkertijd op dezelfde plek samenkomen.

Houd je aan deze regels

Doe de speurtocht alleen met leden van het eigen huishouden, of met maximaal één vriend/vriendin.

Vermijd drukke plekken. Is het druk op de plek van een opdracht? Doe dan eerst de volgende en kom op een later moment terug.

Houd 1,5 meter afstand