7 (& meer) redenen om in het weekend van de Grand Prix in Haarlem te blijven

Sport
Genoeg redenen om in Haarlem te blijven in het eerste weekend van september!
Genoeg redenen om in Haarlem te blijven in het eerste weekend van september! (Foto: Christa Warmerdam)

HAARLEM - In het (lange) weekend van 3 tot en met 5 september staat de regio Haarlem in het teken van de Grand Prix in Zandvoort. Heb jij niet zoveel met de Formule 1? Dan zijn er ook genoeg redenen om lekker in Haarlem te blijven. We zetten de leukste ideeën voor dagjes weg in Haarlem in september op een rij.


1. Kenau XL bij de Stadsschouwburg

Een muzikale comedy in de buitenlucht over de Haarlemse heldin Kenau Simonsdochter Hasselaer. De show is wegens succes weer terug en geschikt voor volwassenen en iets oudere kinderen. Goed om te weten is dat een coronatest vooraf niet nodig is - en ook bij regen gaat KENAU XL door.

Let op, er zijn alleen nog tickets voor zondag 5 september (€15 per stuk)!

2. KoepelKathedraal Bavo beklimmen

Meer zin in wat sportiviteit? Beklim dan de torens van de Bavo KoepelKathedraal (60 meter hoog) en geniet van het spectaculaire uitzicht! Ook de moeite waard zijn de exposities over architectuur die je onderweg treft.

Tickets zijn voor volwassenen €7,50 (online) en €8,50 (aan de kassa). Kinderen tussen 5-12 jaar betalen €4,00. 

3. Antiekmarkt op de Dreef

Op zaterdag 4 september kun je weer lekker rondstruinen op de antiekmarkt op de Dreef in Haarlem. De markt staat er van 9.00 - 16.30 uur. 

4. Ontdek de geschiedenis van Haarlem (gratis)

Wie de kelders van het veertiende-eeuwse stadhuis aan de Grote Markt durft te betreden in het (lange) weekend van 3, 4 en 5 september, gaat daar geen spijt van krijgen. Je ontdekt er veel over de geschiedenis van Haarlem bij Anno Haarlem! Zo leert een animatiefilm je hoe de Grote of St. Bavokerk is gebouwd en wordt verteld over de Gouden Eeuw. 

5. Kinderroute Museum van de Geest | Dolhuys (gratis)

Deze interactieve route geeft kinderen (van 8 tot 12) een inkijkje in hoe het menselijk brein werkt. Wat maakt jou nou jou? Maak ook kennis met je boekendubbelganger, die net zo dapper, dromerig of grappig is als jij!

6. Met het hele gezin bootcampen

Gezellig én gezond! Zondag 5 september kun je tussen 10.15 en 11.00 uur terecht in het Schoterbos in Noord voor een sportieve ochtend met het hele gezin. Ook leer je over gezonde voeding op een speelse manier en staat plezier maken hoog in het vaandel. 

De kosten zijn € 8,50 per persoon.

7. Gluren bij de buren

Honderden tuinen in heel Nederland, waaronder ook in Haarlem, worden zondag 5 september tussen 12.00 en 17.00 uur omgetoverd tot eendaags openluchtpodium. Wie wel weer zin heeft in een live-optreden (maximaal 30 minuten per show) is Gluren bij de Buren perfect. Struin door het Gluren bij de Buren-programma, zoek naar jouw favoriete genres en stel zo je eigen route door Haarlem samen. Je bepaalt zelf wat je voor elk optreden betaalt.

gluren bij de buren haarlemDoor heel Haarlem kun je ‘gluren bij de buren’.

Wat is er nog meer te doen in Haarlem in het weekend van de Grand Prix in Zandvoort? Kijk dan op Visithaarlem.com.