Formule 1 Zandvoort: verkeersmaatregelen Haarlem rondom de Grand Prix

Sport
Ook in Haarlem worden maatregelen getroffen.
Ook in Haarlem worden maatregelen getroffen. (Foto: PR)

HAARLEM - In Zandvoort vindt van 3 tot en met 5 september de Formule 1 Dutch Grand Prix plaats. Om het verkeer en de drukte in goede banen te leiden en om sluipverkeer tegen te gaan, worden sommige wegen tijdelijk afgesloten. Ook in Haarlem worden maatregelen getroffen.

De gemeente heeft samen met de gemeente Zandvoort, Veiligheidsregio Kennemerland en de Dutch Grand Prix een mobiliteitsplan opgesteld met tijdelijke verkeersmaatregelen. Ook in Haarlem is een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Grand Prix verkeer: ringenstructuur

Tijdens de Formule 1 in Zandvoort geldt een ringenstructuur met afsluitingen. Op die manier wordt verkeershinder door bezoekers zonder parkeerticket voorkomen.

- Ring 1 - circuit en directe omgeving: alleen te voet toegankelijk.

- Ring 2 - Zandvoort (exclusief Bentveld) en Bloemendaal aan Zee: toegangswegen naar deze ring worden van donderdagnacht 2 september 00.01 uur tot maandagochtend 6 september 05.00 uur afgesloten.

- Ring 3 - Bentveld en delen van Aerdenhout, Overveen, Ramplaankwartier en het gebied rondom de Zijlweg in Haarlem: toegang tot deze ring wordt van donderdagavond 2 september 23.00 uur tot zondagmiddag 5 september 15.00 uur beperkt voor bezitters van een doorlaatbewijs

Ring 4 - wegafsluitingen op toegangswegen naar de derde ring zoals de Julianalaan in Haarlem en Lankhorstlaan: wegafsluitingen zijn alleen actief tijdens de instroom van de bezoekers van DGP.

Tekst gaat door onder beeld ringenstructuur Grand Prix Formule 1

verkeer grand prix voetganger auto motor fiets zandvoort verkeersmaatregelen
De ringenstructuur. - Arcadis

Doorlaatbewijzen

Beide toegangswegen naar Zandvoort worden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer van donderdag 2 september 00.01 uur tot maandag 6 september 05.00 uur. Alleen met een doorlaatbewijs kun je Zandvoort bereiken via de doorlaatpost op de Zandvoortselaan. Het is niet mogelijk om via de Zeeweg te rijden.

Moet je tijdens de F1 in Zandvoort zijn, bijvoorbeeld voor werk? Dan heb je dus een doorlaatbewijs nodig.

Als jouw auto(’s) niet met een kenteken in Zandvoort geregistreerd staat(/staan), maar je wel één of meerdere auto’s op eigen terrein kunt parkeren, kun je via deze website één of meerdere doorlaatbewijzen voor Zandvoort aanvragen. Als je in Zandvoort moet zijn als bijvoorbeeld leverancier of zorgverlener, kun je via je werkgever of contactpersoon een doorlaatbewijs opvragen. Ben je eigenaar van een gastenverblijf en voldoe je aan een van de bovenstaande voorwaarden om in aanmerking te komen voor één of meer doorlaatbewijzen, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het aanbieden van de doorlaatbewijzen aan je gasten.

Vraag je op 18 augustus of later een doorlaatbewijs aan? Dan kun je deze vanaf woensdag 1 september ophalen net buiten Zandvoort. Dit kan op het parkeerterrein van de Amsterdamse Waterleidingduinen: Parkeerplaats 2051 EC Bentveld. De openingstijden van het ophaalloket zijn: 

- woensdag 1 september: 10.00 uur – 13.00 uur

- donderdag 2 september t/m zondag 5 september: 10.00 uur – 16.00 uur.