Hans Klok nieuwe ambassadeur Inloophuis Kennemerland

Zorg
Hans Klok is per 2 juni de nieuwe ambassadeur van het Inloophuis Kennemerland.
Hans Klok is per 2 juni de nieuwe ambassadeur van het Inloophuis Kennemerland. (Foto: Aangeleverd)

HAARLEM - Illusionist Hans Klok draagt het Inloophuis Kennemerland - opgericht ter ondersteuning van kankerpatiënten en hun naasten - een warm hart toe. Hij is dan ook per 2 juni de nieuwe ambassadeur van het huis.

Op 25 mei stapte Evelien van der Werff, die zelf twee keer borstkanker heeft gehad, op de fiets. In zes weken tijd bezocht ze de 75 IPSO Inloophuizen, verspreid door heel Nederland, om op deze manier aandacht te vragen voor het bestaan van het Inloophuis. Ilse Moerkerk, ambassadeur en vaste gast van het huis, haalde Evelien op bij het pontje Buitenhuizen. Ilse verloor in 2018 haar been aan botkanker en wilde graag een lokale bijdrage leveren aan deze geweldige ludieke ‘Huis in actie’. Samen fietsten ze richting Santpoort.

Geluksboek

Voorzitter Jan de Wit kreeg uit handen van Evelien haar tweede boek ‘Dit boek brengt geluk’ cadeau, om het Inloophuis te versterken met een boek vol hoop. Manon Boom, coördinator van Kennemerland, overhandigde Evelien op haar beurt een kraal die het huis symboliseert. Bij elk huis ontvangt zij een kraal, zodat ze aan het einde van de rit een prachtige ‘fietsketting’ van alle IPSO Inloophuizen in Nederland heeft.

Ook Hans Klok zelf heeft in zijn nabije omgeving meegemaakt welke impact kanker heeft en hoe belangrijk een Inloophuis is voor nazorg.

Over het Inloophuis

“Veel mensen weten nog niet van het bestaan van deze huizen wat ontzettend zonde is, want ze kunnen écht het verschil maken voor mensen die getroffen zijn door kanker. Het Inloophuis biedt psychosociale ondersteuning aan iedereen die met kanker te maken heeft (gehad) door het bieden van een luisterend oor en vele activiteiten. De focus ligt hierbij nadrukkelijk op de kwaliteit van leven.”

Ook steunen?

Het Inloophuis is geheel afhankelijk van sponsoren en donaties. Wil je het Inloophuis ook steunen? Dan kan dat via deze site.