Nieuwe verhuurlocatie voor Zonnebloemauto

Algemeen
De Zonnebloemauto.
De Zonnebloemauto. (Foto: Arno Massee)

HOOFDDORP - Het ophalen van de Zonnebloemauto kan sinds kort bij Toyota dealer Louwman Hoofddorp. De eerdere verhuurlocatie van deze auto, de ophaal- en brenglocatie van Louwman in Amstelveen, is gesloten.

De Zonnebloemauto is een initiatief van Nationale Vereniging de Zonnebloem en kan gehuurd worden door mensen die gebonden zijn aan een rolstoel of scootmobiel. Samen met familie of vrienden kunnen zij daardoor in alle vrijheid op pad voor een dagtrip, een familiebezoek, een vakantie of een bezoek aan een bijzondere gebeurtenis als een huwelijk of uitvaart.

De rolstoelauto reserveren kan via 088–0016717 of zonnebloem.nl/zonnebloemauto. Het ophalen van de Zonnebloemauto kan bij Toyota dealer Louwman Hoofddorp, Smaragdlaan 1 in Hoofddorp (ma t/m vr tussen 8.00-17.00 uur).

Pas

Om als rolstoel- of scootmobielgebruiker de auto te huren, kan de huurder via www.zonnebloem.nl/zonnebloemauto een pas aanvragen. Deze pas kost eenmalig 10 euro. Een dag autohuur kost 40 euro, de eerste 100 km zijn inbegrepen. Iedere extra kilometer boven deze 100 km kost 20 eurocent. Alle brandstofkosten zijn exclusief.

Soms beschikt een huurder van de Zonnebloemauto niet over een vriend(in) of familielid die de auto kan besturen. Daarom beschikt de Zonnebloem over een pool van vrijwillige chauffeurs in regio Hoofddorp / Amstelveen. Iedere huurder kan daarop een beroep doen bij het reserveren van de auto.

Vragen over de Zonnebloemauto kunnen gesteld worden aan Alexander van Zijp, woordvoerder van de Zonnebloem, 06-27041838 en Alexander.vanZijp@zonnebloem.nl.

Zonnebloem

Nationale Vereniging de Zonnebloem verrijkt de levens van 113.000 mensen met een lichamelijke beperking. Al zeventig jaar maakt de vereniging bezoeken aan huis, dagjes uit en aangepaste vakanties mogelijk. De 38.000 vrijwilligers zijn actief in vrijwel elke wijk, dorp en stad van Nederland. De vereniging streeft naar een samenleving, waaraan mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en vanzelfsprekend kunnen deelnemen.

www.zonnebloem.nl