'Ontmoeten aan Tafel' is bij uitstek het initiatief dat mensen samenbrengt.
'Ontmoeten aan Tafel' is bij uitstek het initiatief dat mensen samenbrengt. ((Foto: aangeleverd))

Thuiskoks in Hoorn nodigen stadsgenoten uit voor gezellig diner

HOORN - Mensen die van koken houden en het leuk vinden om buurt- of stadsgenoten beter te leren kennen opgelet: open als thuiskok in de gemeente Hoorn in de kerstperiode een eigen thuisrestaurant. Dat kan tijdens 'Ontmoeten aan Tafel', voorheen bekend als 'Glouwe Bai de Buren'. Dit jaar kan dat in de periode 16 tot en met 31 december.

Wat begon als 'Glouwe Bai de Buren', een idee van Vera Truijens vanuit Herberg Hoorn, is al twee jaar een groot succes. Stadsgenoten ontmoeten tijdens een ongedwongen kosteloos etentje in de kerstperiode. Eten verbindt, zeker als het bij mensen thuis gebeurt, in je eigen buurt of stad. 'Ontmoeten aan Tafel' is daarom bij uitstek het initiatief dat mensen samenbrengt. Stichting Herberg Hoorn hoopt dit jaar nog meer thuiskoks enthousiast te krijgen om buurt- of stadsgenoten uit te nodigen voor een gezellig diner. Meedoen? Aanmelden kan op vooreenmooiestad/ontmoeten.

Een thuiskok opent op een vooraf zelf te kiezen moment in de periode 16 tot en met 31 december zijn of haar thuisrestaurant. De thuiskoks kunnen zelf aangeven hoeveel mensen zij willen ontvangen. De gasten komen kosteloos eten. Vanuit Ontmoeten aan Tafel krijgen de thuiskoks een kleine tegemoetkoming in de vorm van een cadeaubon van een supermarkt en ook ontvangen zij een goodiebag met leuke producten van Hoornse ondernemers. In november is er een bijeenkomst voor alle thuiskoks. Gasten kunnen zich vanaf 18 november opgeven voor een diner bij iemand thuis via vooreenmooiestad.nl/ontmoeten.

Ontmoeten aan Tafel is één van de activiteiten die georganiseerd wordt vanuit stichting Herberg Hoorn via de stadscommunity 'Voor een mooie stad'. In december organiseert en bundelt de stichting allerlei activiteiten in de stad, die samen bijdragen aan een gevoel van verbondenheid rond het thema 'Stad van Ontmoeting'.

Meer berichten