Ook dit jaar een Tennis Zomer Challenge

Algemeen
Leraar Hugo Flacon laat de jeugd weer alle facetten van de tennisport beleven.
Leraar Hugo Flacon laat de jeugd weer alle facetten van de tennisport beleven. (Foto: Rob Wit)

OOSTZAAN - Wegens het succes van vorig jaar biedt tennisclub ‘t Twiske opnieuw een Tennis Zomer Challenge. Deze begint in juni.

De eerste editie ging vorig jaar van start na een periode van maanden lockdown met beperkende maatregelen. Boven verwachting meldden 130 deelnemers zich aan om drie maanden kennis te maken met de tennissport. Nu alle RVIM-maatregelen worden verruimd heeft de tennisclub de ambitie het succes van vorig jaar te overtreffen,

Het bestuur heeft hoge verwachtingen van de tweede Zomer Challenge. Van de 130 deelnemers van de editie 2020 werden er ruim 80 lid van de vereniging. Saskia Kloprogge van de PR-commissie is trots op het resultaat van vorig jaar. De reacties van de deelnemers waren zeer positief, mede door de inzet van de tennisleraren Hugo en Paul om alle deelnemers alle facetten van de tennissport aan te leren. Maar ook vele vrijwilligers van de club hebben zich op een uitstekende manier ingezet op instuiven en avonden.

Kloprogge: “In de voorbereidingen van de tweede Zomer Challenge was het best wel spannend of het allemaal door kon gaan zoals wij het voor ogen hadden. Maar gelukkig hebben we te maken, net als vorig jaar, met versoepelende RVIM-maatregelen. Wij zijn er weer klaar voor om de Zomer Challenge goed te laten verlopen.”

Kloprogge hoopt vele sportievelingen te kunnen uitdagen. Vele sporten hebben een zomerstop en dan is deelname aan de Tennis Challenge een ideale manier kennis te maken met de tennissport en toch lekker sportief bezig te zijn. Ook Tennisleraar Hugo Flacon verwacht weer een hoge deelname, met name van de jeugd. In april zijn er tennislessen tijdens de gymuren van de basis basisscholen en het enthousiasme was groot.

De challenge van drie maanden tennissen is inclusief vier introductielessen, één instuifmiddag en een eindtoernooi met diverse prijzen. In de periode van de Challenge heeft men tevens de mogelijkheid mee te doen aan KNLTB-toernooien. Prijs: jeugd tot en met 17 jaar € 25,00, volwassen vanaf € 50,00. Voor inschrijving en informatie: www.tc-twiske.nl.

Ook dit jaar een zomerchallenge