muziek

Carnaval met De Kluivers: kom in de stemming met hun favoriete nummers

Algemeen
Gemaakt in overeenstemming met de toenmalige coronamaatregelen. Adjudant Ed, Hofmoidje Tess, Hofmoidje Meg en Prins Kluif V.
Gemaakt in overeenstemming met de toenmalige coronamaatregelen. Adjudant Ed, Hofmoidje Tess, Hofmoidje Meg en Prins Kluif V. ((Foto: Karen Duin ))

WAARLAND - Vanaf oktober is Karnavalsvereniging De Kluivers in voorbereiding geweest voor de viering van het jaarlijkse feest van 12 t/m 15 februari 2021 in Waarland. Dit is vanwege de coronapandemie een behoorlijke uitdaging geweest, maar desalniettemin hebben de Kluivers invulling kunnen geven aan hun openingsavond in november, de loting van de Miniraad (kinderen uit groep 8 van Kindcentrum Sint Jan, die jaarlijks hiervoor in aanmerking komen) en het houden van diverse digitale vergaderingen. 

Ook verschillende acties voor de eigen leden en het dorp hebben gelukkig doorgang kunnen vinden. Alles uiteindelijk gericht op een feestelijk en sprookjesachtig weekend in februari, maar in goed overleg met de Gemeente Schagen is helaas toch een streep gezet door het grootste deel van het programma.

Sprookjesjacht en optocht afgelast

Zo zou er op vrijdag 12 februari een Tocht door Sprookjesland voor de jeugd tot 13 jaar worden georganiseerd, met diverse spelletjes in het dorp die door kleine groepjes kinderen gespeeld zouden worden. De vereniging hoopte dat dit binnen de maatregelen toelaatbaar was, maar met de onzekerheid over het verloop van de verspreiding van het virus is besloten dit risico niet te nemen. Dit geldt ook voor de Sprookjesjacht op zondag 14 februari, waarbij de Prinsenwagen van De Kluivers opgetuigd zou worden om ‘op jacht’ te gaan naar verklede mensen in of bij hun eigen huis als alternatief voor de jaarlijkse grote optocht. Hoewel hiermee geen mensen hun huis hoeven te verlaten en de Prinsenwagen niet bemenst zou worden door de gebruikelijke Hofhouding, Raad van Elf en Miniraad, is ook hiervan gezegd dat het onverstandig is om dit evenement te laten plaatsvinden. Hiermee worden dus de twee grootste onderdelen van Kluivenburg 2021 afgelast.

Lees verder onder het bericht


Wat wél staat te gebeuren in Kluivenburg is aandacht voor de ouderen in verzorgingshuis Sabinahof, die een feestelijke verrassing tegemoet kunnen zien. Ook zal de Hofhouding ziekenbezoeken afleggen in het dorp, al worden deze logischerwijs beperkt tot raambezoeken. Op zaterdagavond kan men vanuit huis deelnemen aan een online quiz, in navolging van de succesvolle live editie van vorig jaar. En tot slot zal Prins Kluif V nog twee uitreikingen verrichten: een prominente Waarlander, die veel heeft betekend voor het dorp afgelopen jaar, kan de Orde van de Snertpan tegemoet zien. Ook zal er een extra Orde van de Toet worden uitgereikt aan een bedrijf, instelling of organisatie die zich buitengewoon verdienstelijk heeft gemaakt voor Waarland en haar inwoners. Deze uitreikingen zullen de Kluivers live op Facebook gaan uitzenden.

Inmiddels zijn de borden in het dorp geplaatst die Waarland in Kluivenburg omtoveren, zullen de gele Kluivervlaggen gewoon wapperen en brengt de vereniging toch een beetje feest in het dorp.

http://kluivenburg.nl/