Haal het gratis boek ‘Sonny Boy’ op bij de Bibliotheek

Cultuur
Iedereen kan het gratis boek ‘Sonny Boy’ op komen halen in één van de vestigingen van de bibliotheek.
Iedereen kan het gratis boek ‘Sonny Boy’ op komen halen in één van de vestigingen van de bibliotheek. (Foto: PR Foto)

November is een feestelijke maand voor de Bibliotheek aan de Vliet. De bibliotheek viert ‘Heel Nederland Leest’ samen met alle bezoekers. Of men nu lid is of niet, iedereen kan het gratis boek ‘Sonny Boy’ op komen halen in één van de vestigingen.

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze Joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.

Bekijk ‘Sonny Boy’ bij TheaterCinema

Sonny Boy is de verfilming van de bestseller van Annejet van der Zijl, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verboden liefde. De film is te zien in de Rijswijkse Schouwburg op dinsdag 14 november om 15.00 uur. Voor de film begint, is een lezing door oud-journalist en tekstschrijver Danny Verbaan. Kaarten kosten €10,-.