Een bos bloemen is altijd een goed idee.
Een bos bloemen is altijd een goed idee. (Foto: Pixabay)
advertorial

5 redenen om een bos bloemen cadeau te geven

Partnerbijdrage

Als je ooit iemand een bos bloemen cadeau hebt gegeven dan weet je: een bos bloemen is altijd een goed idee. Want heb je ooit iemand sip zien kijken bij het krijgen van een bos bloemen? Iemand kwaad zien worden of teleurgesteld zien kijken? In de meeste gevallen is de ontvanger van een bos bloemen erg blij met de bloemen. 

Het geven van moederdag bloemen wordt misschien zelfs wel meer gewaardeerd dan de bijzondere knutsels van de kinderen. En bloemen op een verjaardag? Honderd keer beter dan een zelf uitgezocht luchtje of een kunstzinnig frutsel voor in huis. Maar hoe komt het toch dat bloemen zo goed gewaardeerd worden? Wij zetten een aantal redenen voor je op een rijtje.

  1.  Bloemen zijn altijd een passend cadeau

Of je nou verdrietig bent, in rouw, of juist heel blij, bloemen passen er altijd bij. Heb je promotie gemaakt, een nieuwe baan gekregen, ben je jarig of heb je pas een kind gekregen? Of heb je je ergens belangeloos voor ingezet, ben je ziek of heb je een ongeluk gehad? Er is (bijna) geen situatie denkbaar waarbij bloemen niet een passend cadeau zouden zijn. Of je moet als kweker van dahlia’s failliet zijn gegaan en dan een bosje dahlia’s krijgen... Dan wordt het een ander verhaal.


 Pixabay

2. Bloemen kun je weer wegdoen

Het klinkt misschien een beetje oneerbiedig tegenover de gever, maar vaak vindt de ontvanger het fijn dat de bloemen ook weer weggegooid kunnen worden na een aantal dagen tot ongeveer een week. Het houdt namelijk in dat het cadeau niet bewaard hoeft te blijven. Want alles wat bewaard moet blijven staat op een gegeven moment in de weg, moet afgestoft worden of op gezette tijden weer voor het licht gehaald worden. Dat is met bloemen niet het geval. Zodra die hun dienst bewezen hebben, kunnen ze weer weg. En dat is zeker voor mensen die niet van opruimen houden een geweldig cadeau.

3. Met bloemen geef je een emotie

Met bloemen geef je nooit zomaar alleen maar bloemen. Je geeft een steuntje in de rug, een ‘ik-denk-aan-je’, een welgemeend proficiat, een waardering voor al je hulp. Eigenlijk sluit dit heel goed aan bij de eerste reden die we benoemden waarom mensen blij zijn met bloemen. Bloemen zijn altijd passend.


 Pixabay

4. Bloemen fleuren je huis op

Bloemen maken vrolijk. Door de felle kleuren, de spontane uitbarstingen van bloei en de vaak heerlijke geur die de bloemen verspreiden wordt je huis vaak binnen seconden een vrolijker oord om te verblijven. Iedere ochtend als je de kamer binnenkomt komen de geuren en kleuren je tegemoet en dat zorgt voor een goed begin van de dag.

5. Met bloemen voel je je gewaardeerd

Heb je ooit op een heel verrassend moment een bos bloemen gekregen? Kun je je nog herinneren hoe dat voelde? Het verrassingseffect heeft bijzondere effecten op ons gevoel van eigenwaarde. Een mooier cadeau kun je iemand eigenlijk toch bijna niet geven?

Afbeelding
Rijswijks-Belang stelt vragen over niet doorgaan najaarskermis Politiek 9 aug, 15:35
Afbeelding
Morgen opent dit populaire restaurant in de Bogaard weer haar deuren Uitgaan 9 aug, 11:50
Afbeelding
Queen Mary 2 bezoekt Rotterdam voor het eerst in 10 jaar Algemeen 9 aug, 10:32
Afbeelding
Sloop deel Rijswijks station dreigt Algemeen 9 aug, 08:53
Afbeelding
Bezorgscooter botst tegen auto op Vaillantlaan in Den Haag Algemeen 9 aug, 06:56
Afbeelding
Vaccinatiepercentages in Rijswijk verschillen per wijk Algemeen 9 aug, 06:52
Afbeelding
Gevonden stepje Van Vredenburchweg: zoektocht politie en brandweer levert niets op Politie 8 aug, 21:26
Afbeelding
Meest gestreamde Nederlandse artiest komt ook naar Rijswijks Strandwalfestival Cultuur 8 aug, 16:54
Afbeelding
32% minder hypotheekaanvragen voor aankoop woning Algemeen 8 aug, 14:46
Afbeelding
Geprikte peuter slechts topje ijsberg: ‘Rijswijks groen vol drugsafval en bierblikken’ Politiek 8 aug, 13:45
Afbeelding
Heinenoordtunnel (A29) medio augustus dicht voor onderhoudswerkzaamheden Algemeen 8 aug, 13:05
Afbeelding
Om deze reden is er dit najaar geen kermis in Rijswijk Cultuur 8 aug, 12:01
Afbeelding
GO Sharing gestart met elektrische deelfietsen in Rijswijk Ingezonden 8 aug, 08:54