Mooi werk bij Anton Constandse: ‘Iedereen doet ertoe’

Partnerbijdrage
Mario Scheper werkt met veel plezier bij Anton Constandse.
Mario Scheper werkt met veel plezier bij Anton Constandse. (Foto: Hans Sloot)

Mario Scheper werkt bij Anton Constandse, een Haagse GGZ-organisatie die staat voor unieke herstelondersteuning. Samen met bevlogen collega’s begeleiden ze cliënten met een psychiatrische kwetsbaarheid, soms gecombineerd met verslaving. Of het nu gaat om beschermd wonen, ambulante zorg of participatie; ze staan voor een waardig en goed leven midden in de samenleving. Want iedereen doet ertoe. 

“Na mijn opleiding in 2006 ben ik gestart als begeleider GGZ. Ik ben doorgegroeid naar senior begeleider en nadat ik er 12,5 jaar had gewerkt, wilde ik vergelijken hoe het bij een andere organisatie zou zijn. Na drie jaar zei een oud-collega dat ze iemand zochten voor een bepaald project. Dat sprak mij aan en ik kwam weer terug!” 

‘Dat ene zetje’

“Ik werk nu alweer 10 jaar met veel plezier als senior begeleider en ben onderdeel van Team Ambulant in Loosduinen en Westland. Ik help mensen door ze nét dat ene zetje te geven of dat lampje ergens op te kunnen schijnen, volgens de IRB methodiek (Individuele Rehabilitatie Benadering). De afwisseling in mijn werk spreekt mij het meest aan, ik ben zowel met de cliënten zelf bezig als met het beleid.” 

Jouw eigen richting in je carrière bepalen 

“Als je niet meer op je plek zit, kun je op allerlei onderdelen terecht; van participatie tot aan verslavingszorg of werken met jongvolwassenen met autisme. Er zijn genoeg ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden; er wordt echt met je meegedacht. Je kan hier heel mooi jouw eigen richting in je carrière bepalen. Daarnaast is er een prettige bedrijfscultuur met interessante medewerkersbijeenkomsten en gezellige personeelsuitjes.” 

Zoek jij net als Mario ook mooi werk in de GGZ? Bekijk alle vacatures: antonconstandse.nl/werken-bij/vacatures/.